Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Batman: Kezdődik!

Batman Begins

75% / 2 szerkesztő
86% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2005. június 15.
Magyarországi premier: 2005. július 14.
Magyarországi DVD premier: 2005. november 15.

A kisfiú Bruce Wayne-nek (Gus Lewis) a legszörnyűbb traumaként kell végignéznie, hogy milliomos szüleit, Martha-t (Sara Stewart) és Dr. Thomas Wayne-t (Linus Roache) a szeme láttára gyilkolják meg - ez a sokkoló élmény lesz a kiindulópontja annak, hogy az árván maradt gazdag csemete a bosszú megszállottjává válik. Ám a sors egyelőre közbelép.

Wayne Ázsiában börtönbe kerül, ahol találkozik Henri Ducard-ral (Liam Neeson), aki kiképzi Bruce-t, hogy nagy harcos válhasson belőle, csatlakozván ahhoz az Árnyékszövetséghez, amelyet egy kultikus nindzsa, Ra’s Al Ghul (Ken Watanabe) vezet. Aztán Bruce (Christian Bale) - immár felnőttként - visszatér a hanyatló Gotham City-be, melyet teljes egészében a szervezett bűnözés és más egyéb veszélyes elemek irányítanak, teljes kontroll alá vonva a rendszer ütőerét.

Időközben Bruce-t lassan és tervszerűen kisemmizték szülői örökségéből, a gyárakat, vállalatokat felölelő Wayne Művek-ből. Visszatérve Gothambe Bruce illegális szövetségesekre talál Lucius Fox (Morgan Freeman) személyében, aki segít neki felfedezni új személyiségét: a Denevérembert[/b]. Wayne a birtoka alatti barlangban építi ki főhadiszállását hű szolgája, Alfréd (Michael Caine) segítségével, felszerelkezve páncélozott öltözékekkel és fegyverekkel, hogy sikerrel csaphasson le Batman-ként a bűnözőkre.

Álcázott új személyiségében és a rendőrfőnök Jim Gordon (Gary Oldman) segítségét maga mögött tudván Batman elindul, hogy megakadályozza a legváltozatosabb gonosz terveket, mint a maffiózó Don Falcone (Tom Wilkinson), az őrült orvos/drogdíler Jonathan ‘Rémholló’ Crane (Cillian Murphy), vagy a titokzatos Harmadik Párt tevékenységét, melyet meglehetősen jól ismer Wayne, s mellyel kapcsolatban alig várja a megfelelő időt, hogy visszavághasson neki!

135 millió dollár állt Christopher Nolan (Memento, Álmatlanság) rendelkezésére, hogy válogatott sztárokkal filmesítse meg az egyik legsikeresebb filmes széria, a Batman eddigi 4 részének előzményeit. Az angliai Shepperton Studióban, illetve amerikai és brit helyszíneken forgatott filmben Nolan szakít a történetvezetéssel, és újrakezdi a Batman univerzum felépítését.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Christopher Nolan

Forgatókönyv:
David S. Goyer és Christopher Nolan

Operatőr:
Wally Pfister

Vágó:
Lee Smith

Zene:
David Julyan

Szereplők:
Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Morgan Freeman, Gary Oldman, Ken Watanabe, Katie Holmes, Cillian Murphy, Tom Wilkinson, Rutger Hauer, Linus Roache

Műfaj:
akció, kaland

Játékidő:
141 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2005. július 23.

"A Batman - Kezdődik! nem váltotta meg a világot, ám nagy ívben elkerülve Schumacher undorító stílusát, feltörekszik Burton klasszikusához."
bővebben

További kritikáink

2005. szeptember 29.siz kritikája
2005. július 27.Ruprech Dániel kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek