Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Batman

Batman

Nem láttuk.
85% / 2 olvasó
Amerikai premier: 1989. június 23.

Gotham City a béke és a biztonság szigetének tűnt a legutóbbi időkig, hiszen biztonságára egy titokzatos szuperhős vigyázott, a fekete gúnyába öltözött, sosem látott technikai segédeszközökkel felszerelt Denevérember (Michael Keaton).

A legyőzhetetlennek hitt hős, a város őrangyala azonban ezúttal emberére talál. Felbukkan ugyanis a színen a fehér pofájú Joker (Jack Nicholson), akinek arcába maró savak örök mosolyt véstek, és aki arra készül, hogy leigázza a várost. Batman és Joker párharca közepette egy gyönyörű nő is belép a képbe: Vicky Vale (Kim Basinger), a káprázatosan szép és nem kevésbé okos újságírónő!

A új Batman-filmek legelső darabját nem minden ok nélkül tartják a rajongók a legjobb Denevérember feldolgozásnak. Michael Keaton tökéletes Batman, Kim Basinger most is gyönyörű, mint mindig, gonoszabb gonoszt pedig kívánni sem tud magának egy rendező Jack Nicholsonnál!

A 35 millió dollárból forgatott film 413 milliót kaszált világviszonylatban (ebből csak az Egyesül Államokban 251-et), és további 750 millióra rúgott a merchandising-bevétel!

Rendezte:
Tim Burton

Forgatókönyv:
Sam Hamm, Warren Skaaren

Operatőr:
Roger Pratt

Vágó:
Ray Lovejoy

Zene:
Danny Elfman

Szereplők:
Jack Nicholson, Michael Keaton, Kim Basinger, Pat Hingle, Billy Dee Williams, Jack Palance

Műfaj:
kaland, akció, krimi

Játékidő:
126 perc

Ország:
USA / Nagy-Britannia

Gyártó:
Warner Bros.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek