Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Barney és a nők

Barney's Version

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2011. január 14.
Magyarországi premier: 2011. december 1.

Barney Panofsky (Paul Giamatti), a mufurc filmproducer csapongó élete során talán több nőt fogyasztott el, mint szivart. Nem mintha botrányos apjától (Dustin Hoffman) különb nevelést kapott volna, és mire két balul elsült házassága után végre megtalálja a tökéletes nőt (Rosamund Pike), már nem biztos abban, hogy képes mellette kitartani. Vagy meg tud változni egy káros szenvedélyekkel teli, lobbanékony és konok fickó, ha megérinti az igaz szerelem?

Alakításért méltán nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-díjat Paul Giamatti, aki ebben a három évtizedet és két kontinenst átívelő bájos és megható történetben képes egy nehézfejű férfiből igazán elbűvölő figurát varázsolni, akivel kicsapongásai ellenére bárki szívesen azonosulna.

Mordecai Richer nálunk is megjelent sikerkönyvének míves adaptációjában olyan sztárok működnek közre, mint az Oscar-díjra jelölt Minnie Driver (Good Will Hunting), Rosamund Pike (James Bond - Halj meg máskor), Scott Speedman (Underworld), Mark Addy (Trónok harca) és Bruce Greenwood (Star Trek).

Rendezte:
Richard J. Lewis

Forgatókönyv:
Mordecai Richler regénye alapján Michael Konyves

Operatőr:
Guy Dufaux

Vágó:
Susan Shipton

Zene:
Pasquale Catalano

Szereplők:
Paul Giamatti, Dustin Hoffman, Rosamund Pike, Minnie Driver, Rachelle Lefevre, Scott Speedman, Bruce Greenwood

Műfaj:
dráma

Játékidő:
134 perc

Ország:
Kanada, Olaszország

Gyártó:
Sony Pictures Classics

Hazai moziforgalmazó:
CORNERfilm, SPI

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek