Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Bambi és az erdő hercege

Bambi II

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2006. február 9.

A Walt Disney Pictures művészei több mint négy évig dolgoztak Bambi történetének folytatásán, hogy hűen vissza tudják adni az eredeti, majd’ 60 évvel ezelőtti film báját, humorát és hangulatát. A kis őz mellett viszontláthatjuk a többi kedves ismerőst is, az Erdő Hercegét, Nyúl barátot, a bölcs baglyot és megannyi bohókás erdőlakót, de új szereplők is feltűnnek a mesebeli erdőben.

A történet közvetlenül az után játszódik, hogy Bambi, édesanyja halálát követően, megtudja, hogy apukája az erdő Nagy Hercege. A film középpontjában a szeleburdi gida és a fegyelmezett, fejedelmien szigorú apa kapcsolata áll. Bambi rettentően izgatott, hogy végre megismerheti édesapját, a Herceg azonban nem igazán örül annak, hogy neki kell pátyolgatnia a kis bajkeverőt – hiszen így fontos teendőit nem tudja megfelelően ellátni. Bár eleinte úgy tűnik, nem működik kettejük együttélése, végül mégis közösen dolgozzák fel az anya elvesztése felett érzett gyászt, s valódi családra lelnek egymásban.

Az életszeretet hirdető vicces történet során a Disney legjobb hagyományaihoz híven több fülbemászó dal is felcsendül. A songokat a többszörös Grammy-díjas Allison Krauss szerezte, s olyan neves énekesek előadásában hangzanak el, mint Martina McBride, Richard Marx és az Oscar-díjas Dean Pitchford. A magyar változatban Péter Szabó Szilvia, a NOX énekesnője énekli majd a dalokat.

A filmet az a Brian Pimental rendezte, aki korábban A Szépség és a Szörnyeteg, az Aladdin és a Goofy c. rajzfilmek társforgatókönyvírójaként vált ismertté.

Rendezte:
Brian Pimental

Forgatókönyv:
Alicia Kirk

Vágó:
Jeremy Milton

Zene:
Bruce Broughton

Eredeti hangok:
(eredeti hangok) Alexander Gould, Patrick Stewart, Anthony Ghannam

Műfaj:
animációs

Ország:
USA

Gyártó:
DisneyToon Studios

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek