Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Balkán-kán

Bal-can-can

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi tervezett premier: 2004. november

1950, Macedón Köztársaság, Jugoszlávia. Történetünk főhősei egy testvérpár, Serafim és Vitomir. Közösen osztoznak az Olaszországból történő csempészet kockázatain és apróbb hasznain. Növekvő hírük felkelti a vérszomjas bűnöző, Sefket Ramadani érdeklődését, kinek neve hallatára mindenkinek libabőrös lesz a háta. Befűzi a testvérpárt, hogy vegyenek részt egy bankrablásban, hatalmas gazdagságot ígérve nekik.

Elfogadják az ajánlatot, de későn eszmélnek rá, hogy a kiszemelt szajré a jugoszláv hadsereg tulajdona, amelyet katonák, és biztonsági berendezések garmadával védelmez. A rendőrség elkapja Serafimot, ám Vitomir gyáván megszökik. Megpattan az országból és illegálisan a szomszédos Olaszországba menekül, ahol Vito Genovese álnév alatt komoly bűnözői karriert fut be.

Eltelik fél évszázad. A polgárháború szilánkokra töri a kommunista Jugoszláviát, és apró köztársaságok sora jön létre. Eközben Vito Genovese, korábbi nevén Vitomir, egyetlen fia Santino fülébe suttogja utolsó kívánságát: “Rendeznem kell egy tartozást. Cserbenhagytam egy barátot. Találd meg, és fizesd meg gyávaságom árát…”

Rendezte:
Darko Mitrevski

Forgatókönyv:
Darko Mitrevski

Operatőr:
Suki Medencevic

Vágó:
Giacobbe Gamberini

Szereplők:
Branko Djuric, Vlado Jovanovski, Antonella Troise, Adolfo Margiotta, Dejan Acimovic, Nikola Kojo

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
90 perc

Ország:
macedón-olasz-angol

Gyártó:
Verdecchifilm, Partysans Film, Veradia Film

Hazai moziforgalmazó:
Paradigma Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek