Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Bábok

Dolls

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2003. június 12.

Matsumoto és Sawako valaha boldog pár volt. Úgy tűnt, kapcsolatukat egyszer házassággal pecsételik meg. De a szülők beavatkozásának hatására, és a szakmai siker reményében a fiú másként dönt. A főnök lányát választja. A lány a fiú házasságának hírére öngyilkosságot kísérel meg, de Matsumoto otthagyja az esküvőjét, és a kórházba siet szerelméért. Sawako közömbös, szinte önkívületi állapotban tévelyeg szerelme mellett. Derekuknál összeköti őket egy hosszú, vörös kötél. Céltalanul bolyonganak, de ez csak a látszat. Rég elfelejtett titkot keresnek.
Útjuk négy évszakon át, a cseresznyevirágzástól (április eleje), míg a momiji (japán juhar) tűzvörös nem lesz (november), és tovább, a hómezőkig tart. Hiro idősödő yakuza vezér. Bár tisztelet és jómód övezi, magányos, egészsége romlik. 30 évvel ezelőtt szegény gyári munkás volt. Szerető barátnője ebédet hordott neki a parkba, de Hiro elhagyta, hogy valóra váltsa nagyra törő álmait. 30 év múltán visszahúzza valami régi találkozásaik színhelyére. Egykori ígéretéhez híven szerelme visszavárja � minden szombaton a padon ül, hozza az ebédet A yakuza tehát visszatér, de a nő nem ismeri föl. Az együtt elköltött ebéd után Hiro úgy érzi, újra megtalálta, ami hiányzott eddigi életéből. Megállapodnak, hogy a jövő héten is itt lesz, de valami közbejön.

Haruna Yamaguchi szinte minden idejét egy kihalt strandon tölti, és a tengert bámulja. Gyönyörű arcát félig kötés takarja. Balesete előtt sikeres popsztár volt. Egyedül élt a TV showk csillogó világában, autogramot osztogatott, milliók rajongtak érte, és próbáltak a közelébe férkőzni. Nukui talán a legodaadóbb rajongója. Ma eljött, hogy ezt bebizonyítsa.

A szerelem, legalábbis a szerelem beteljesülése lehetetlen, Kitano három cáfolhatatlan példával igazolja ezt. Három párhuzamosan futó történet az osakai Bunkaru Színház bábuinak arcára fagyott érzelmeivel kifejezve. Három történet, melyeket finoman egybefon a szomorúság szépsége. Három történet a soha el nem múló szerelemről.

Rendezte:
Takeshi Kitano

Forgatókönyv:
Takeshi Kitano

Operatőr:
Katsumi Yanagijima

Vágó:
Takeshi Kitano

Zene:
Joe Hisaishi

Szereplők:
Miho Kanno, Hidetoshi Nishijima, Tatsuya Mihashi

Műfaj:
dráma

Ország:
Japán

Gyártó:
Naya Films, Office Kitano

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek