Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Bab'Aziz - A sivatag hercege

Bab'Aziz

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. október 8. (Vancouveri Filmfesztivál)
Magyarországi premier: 2006. május 11.

Két alak rajzolódik ki a homok óceánjában: Ishtar, a bájos kislány, és nagypapája, Bab’Aziz, a vak dervis. Céljuk a dervisek nagy találkozója, melyre harmincévente egyszer kerül sor. Ahhoz, hogy odataláljanak, hitük kell legyen, a szívükkel meg kell hallaniuk a sivatag végtelen csöndjét.

Vándorútjuk során különböző emberekkel találkoznak: Osmannal, aki a gyönyörű fiatal nőt keresi, akit egy kút mélyén pillantott meg…, Zaiddal, akinek az éneke elcsábított egy bájos szépséget, akit elveszített…, és ott van a herceg, aki feladta birtokát, hogy dervis lehessen – régi történet, melyet Bab’Aziz mesélt Ishtarnak, miközben céljuk felé igyekeztek.

A sivatag a dervis barátja, és a kellő időben felfedi titkát Bab’Aziz előtt: megmutatja az összejövetel helyét. Az idős ember még utoljára megcsókolja unokáját, mielőtt elküldi őt Zaiddel a gyülekezet vad színei és elbűvölő hangjai közé. Bab’Aziz számára eljött az idő, hogy eggyé váljon a sivatag homokjával, hogy része legyen a sok történetnek és legendának, mely ott kavarog a sivatagban, mint álom az álomban, oly végtelenül, ahogy a homokszemek sodródnak…

Rendezte:
Nacer Khemir

Forgatókönyv:
Tonino Guerra

Vágó:
Isabelle Rathery

Zene:
Armand Amar

Szereplők:
Parviz Shaminkhou, Maryam Hamid, Nessim Khaloul, Mohamed Graïaa

Műfaj:
dráma

Játékidő:
95 perc

Ország:
Franciaország, Németország, Irán, Tunézia, Nagy-Britannia

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek