Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

B13 - Bűnös negyed

Banlieue 13

Nem láttuk.
50% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. nov. 10. (Franciao.)
Magyarországi premier: 2005. június 16.

Párizs - 2013. Fal különíti el az elgettósodott külvárosokat. Nincs többé jog, nincsenek szabályok, nincs törvény… Csak a bandák korlátlan uralma. Aki nem hal meg elsőre, az csupán haladékot nyer és várhat sorára. Damien (Cyril Raffaelli) a rendőrség elitjéhez tartozik. Egy különleges bevetési csoport tisztje, szakértő a harctudományokban, de mestere a beépülési technikáknak is. Gyors, pontos akciókkal és nagy erőbevetéssel képes végigvinni a feladatokat.

Ezúttal pályafutása legmeredekebb megbízatását kapja a kormánytól: a 13-as körzet legnagyobb hatalommal bíró bandája, a rettegett Taha (Bibi Naceri) és emberei megszereztek egy tömegpusztító fegyvert.  Damiennek be kell épülnie ebbe a környezetbe, hogy hatástalanítsa az időzített bombát.

Ezért társul az éppen a sittről szökő Leitóval (David Belle). A keleti harcművészetekben jártas, bosszúvágytól fűtött profi bűnöző egyetlen célja, hogy kimentse Taha karmai közül túszul ejtett húgát, Lolát (Dany Verissimo). Ő az egyetlen, aki ismeri a 13-as körzet valamennyi zegzugát.

A történet azonban nem ilyen egyszerű. Ki kinek dolgozik? Hol rejtőznek azok, akik valójában mozgatják a szálakat? És mindenekelőtt: kinek a céljait szolgálja a bomba?

Rendezte:
Pierre Morel

Forgatókönyv:
Luc Besson és Bibi Naceri

Operatőr:
Manuel Teran

Vágó:
Frédéric Thoraval

Zene:
DA. Octopusss

Szereplők:
Cyril Raffaelli, David Belle, Tony D'Amario, Bibi Naceri, Dany Verissimo

Műfaj:
akció, krimi

Játékidő:
85 perc

Ország:
Franciaország

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek