Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az utolsó blues

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2002. február 2. (33. Magyar Filmszemle)
Magyarországi premier: 2002. október 10.

A film története egyetlen nap alatt játszódik. De ez az a nap, amikor a film 35 éves főhősének, Andrisnak (Kulka János) az élete jóvátehetetlenül kisiklik.

A látszat idillikus: Andris boldog családi életet él Judittal (Fullajtár Andrea), tanárnő feleségével és nyolc éves kisfiukkal, Danival (Mesés Gáspár). Legjobb barátjával és üzlettársával, Zolival (Rudolf Péter), négy virágzó péküzlet tulajdonosai Budapesten. Irigylésre méltó a kirakat. Ám hátul, a dolgok mögött, időzített bomba ketyeg.

Andrisnak évek óta szenvedélyes és áldott másik élete van. Helyszíne Lengyelország. Az év felét, üzleti utakra hivatkozva, Andris Beánál (Agnieszka Wagner) tölti, Krakkóban. Bea fiatal, szép nő, foglalkozására nézve: templomi festő. Andris ebben az életében, a város melletti kápolnában a Teremtést festi, érzékenyen és tehetségesen.

Pesten talentumos üzletember, Krakkóban kiváló művész. Mintha két ember lakozna benne. De az igazi probléma az, hogy Andris mindkét életével elégedett. És miután hibátlanul konspirál, nem kényszerül választásra. Egészen eddig a napnak a hajnaláig.

Bea ugyanis terhes lett, a kapcsolat megérett a törvényesítésre. Történetünk hajnalán Andris elindul a krakkói esküvőjére. Csak ő tudja, hogy ez képtelenség. Mégis: úgy szédül bele az események könyörtelen menetébe, mint a gyertya lángjába hulló bogár. Csodára vár.

Ezen a hajnalon tehát Andris beül a kocsijába, Lesz, ami lesz. Aztán egyszer csak, mintha a családi múlt és a randevúra hívott végzet játszana vele, történik valami, amely alapjaiban forgatja meg a történetet. Az autóban elromlik a fék…

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Gárdos Péter

Forgatókönyv:
Gárdos Péter

Operatőr:
ifj. Seregi László

Vágó:
Miklós Mari

Zene:
Zbigniew Raj, Geszti Péter

Szereplők:
Kulka János, Fullajtár Andrea, Agnieszka Wagner, Rudolf Péter, Bertalan Ágnes, Paudits Béla, Tábori Nóra, Jordán Tamás, Széles Tamás, Kolovratnik Krisztián, Mesés Gáspár

Műfaj:
dráma

Játékidő:
96 perc

Ország:
Magyarország/Lengyelország

Gyártó:
Tivoli-Filmprodukció, Telewizja Polska S.A./Gambit Production Ltd., Pixel S.r.l.

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek