Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az utazó

The Tourist

45% / 2 szerkesztő
30% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2010. december 10.
Magyarországi premier: 2010. december 29.

Az amerikai egyetemi matektanár Frank Tupelo (Johnny Depp) egyszerű turistaként ismerkedik meg egy titokzatos, gyönyörű nővel, aki magával rántja őt a kémkedés életveszélyes világába, miközben keresztül-kasul száguldják végig Velence zegzugos kulisszáit.

Frank felesége halálát szeretné kiheverni az olaszországi körúttal, amikor a vonaton találkozik Elise Clifton-Ward-dal (Angelina Jolie). Kezdetben azt gondolja, ez csupán egy véletlen, a sors keze munkája. Aztán nem sokkal később arra kell ráébrednie, hogy megismerkedésük valami egészen másnak köszönhető, a véletlen találkozás látszata mögött egy sokkalta nagyobb terv körvonalazódik.

Mire Frank feleszmél, máris Velence kanyargós csatornáin keresztül menekül hol Elise-szel az oldalán, hol pedig teljesen egyedül orosz maffiózókkal a nyomában, amely az esélyeket illetően klasszikus macska-egér játszmának tűnik. És ahogyan menekülésük egyre és egyre nagyobb méreteket ölt, úgy nő közöttük az érzelmek intenzitása is, hogy közösen száguldjanak az elkerülhetetlennek tűnő végzet felé...

Florian Henckel von Donnersmarck (A mások élete) akció-kalandja a humort sem nélkülözi, de elsősorban dinamikára épülő “kapj el, ha tudsz”; “fogd a nőt és fuss”-féle mozi.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Florian Henckel von Donnersmarck

Forgatókönyv:
Florian Henckel von Donnersmarck, Christopher McQuarrie és Julian Fellowes

Operatőr:
John Seale

Vágó:
Joe Hutshing és Patricia Rommel

Zene:
James Newton Howard

Szereplők:
Angelina Jolie, Johnny Depp, Paul Bettany, Rufus Sewell, Timothy Dalton, Clément Sibony, Steven Berkoff, Bruno Wolkowitch

Műfaj:
thriller

Játékidő:
97 perc

Ország:
USA, Franciaország

Gyártó:
GK Films, Spyglass Entertainment, Studio Canal

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2011. április 12.

"Florian Henckel von Donnersmarck filmje egy óriási tévedés, mellényúlás. Jópofa kaland road-movie (water-movie) helyett minden elemében csikorgó kín(lódó)-pandúr filmre sikeredett, ahol a vizualitás sem üt akkorát, amekkora képes lenne elkendőzni a hiányosságokat, jobban mondva tévedéseket."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek