Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az ördögűző: A kezdet

Exorcist: The Beginning

Nem láttuk.
50% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2004. augusztus 20.
Magyarországi premier: 2004. november 25.

Az ördögűző: A kezdet a horror klasszikusa, Az ördögűző előzményeit meséli el. A II. világháború következményeként Lancaster Merrin (Stellan Skarsgaard) egy távoli, kenyai vidékre, Turkanába menekül. Mivel a háború zaklató emlékeitől képtelen szabadulni, szakított a papi léttel. A sors egy rejtélyes, betemetett bizánci templom régészeti ásatására vezeti, mintha az ősi állapotában leledző vallási szentély csak arra várna, hogy egyszer valaki kiássa a homok alól. A templom alatt közvetlenül Merrin rábukkan egy ókori kriptára - és szemtől szemben találja magát a leírhatatlan Gonosszal.

Ettől kezdve elhatalmasodik az őrület a helyi lakosokon és azokon a brit katonákon, akiket az ásatás védelmére rendeltek ki. Merrin tehetetlenül kénytelen nézni, ahogy azok a háborús borzalmak, melyeket nem kívánt többé látni, ezúttal az ártatlan falusi lakosokon ismétlődnek meg. Az ártatlanok vére az észak-afrikai síkságokon egykor szabadon folyhatott, de a horrornak Merrin Atya lelkében ez még csak a kezdete…

William Friedkin 1973-as félelmetes klasszikusának előzményeit Renny Harlin (legutóbb: Egy gyilkos agya és Felpörgetve) vitte filmre. Max von Sydow egykori szerepét a svéd származású Stellan Skarsgaard (legutóbb: Dogville és Arthur király) játssza fiatalabb kiadásban, ahogy azt a történet megköveteli. További szerepek: Francis atyát James D‘arcy (Kapitány és katona), Sarah-t pedig Izabella Scorupco (2020: A tűz birodalma) alakítja.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: crayne, siz és Gaben

Rendezte:
Renny Harlin

Forgatókönyv:
Alexi Hawley

Operatőr:
Vittorio Storaro

Vágó:
Mark Goldblatt

Zene:
Trevor Rabin

Szereplők:
Stellan Skarsgard, James D'Arcy, Izabella Scorupco, Israel Aduramo, James Bellamy, Ben Cross

Műfaj:
horror

Játékidő:
114 perc

Ország:
amerikai

Gyártó:
Warner Bros./Morgan Creek Productions

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. június 9.

"Ez már nem az az Ördögűző. Pedig az ördögök nem változnak, ahogyan alapvetően az emberek sem. Mindig lesz mit megszállni bennünk, csak a körítés nem mindegy. Hiszen a Sátán stílusa változatlan."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek