Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az órák

The Hours

50% / 1 szerkesztő
93% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2002. december 18.
Magyarországi premier: 2003. március 6.
Magyarországi DVD premier: 2003. november 5.

Három nő története úgy kapcsolódik egymáshoz, akár a szemek a láncban, és nem is sejtik, hogy életüket visszavonhatatlanul megváltoztatja egy nagyszerű irodalmi alkotás. Egyikük Virginia Woolf (Nicole Kidman), aki a húszas évek elején éppen első nagyregényét, a Mrs. Dallowayt kezdi írni, miközben állandó küzdelmet folytat mentális betegségével.

Több mint két évtizeddel később, a második világháborút követően Laura Brown (Julianne Moore), a Los Angeles-i családanya éppen ezt a könyvet olvassa, és olyan mélyen hat rá a mű, hogy megkérdőjelezi eddigi életét, és óriási változást tervez.

Végül ott van Clarissa Vaughan (Meryl Streep), Woolf hősnőjének modern tükörképe a mai New Yorkból. Szerelmes költő barátjába, Richardba (Ed Harris), aki AIDS-beteg, haldoklik. A három történet egybeszövődik, és végül egy közös felismerés meglepő és transzcendens pillanatában találkozik össze.

A film Michael Cunningham azonos című regénye alapján készült, melyet Virginia Woolf 1925-ös műve, a Mrs. Dalloway inspirált. Cunningham könyve 1998-ban jelent meg, nagy feltűnést keltett, és fontos irodalmi teljesítményként értékelték. Többek között Pulitzer-díjat és PEN/Faulkner-díjat kapott, és jelentős amerikai lapok, így a The New York Times és a Los Angeles Times az év legjobb könyvének választották.

Rendezte:
Stephen Daldry

Forgatókönyv:
David Hare

Operatőr:
Seamus McGarvey

Vágó:
Peter Boyle

Zene:
Philip Glass

Szereplők:
Meryl Streep, Julianne Moore, Nicole Kidman, Ed Harris, Stephen Dillane, Toni Collette, Miranda Richardson, Claire Danes, John C. Reilly, Jeff Daniels

Műfaj:
dráma

Játékidő:
114 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Miramax / Scott Rudin Productions / Paramount

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek