Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az olasz meló

The Italian Job

Nem láttuk.
63% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2003. május 30.
Magyarországi premier: 2003. október 9.
Magyarországi DVD premier: 2004. február 24.

A terv hibátlan volt… a végrehajtás tökéletes… a menekülés is tiszta sor. Charlie Croker (Mark Wahlberg), a briliáns mestertolvaj azonban egy tényezővel nem számolt: tulajdon bandája egyik tagjával, Steve-vel (Edward Norton), aki a nagy akció után lelövi a veterán John Bridgert (Donald Sutherland), és megpattan a Velencéből frissen ellopott, 36 millió dollárt érő aranyrúd-készlettel.

Charlie és társai alig akarják elhinni, hogy valaki közülük kettős játékot játszott, de késő bánat. Nem tehetnek mást, mint hogy új tervet készítenek és követik az árulót Kaliforniába, hogy egy év elteltével visszaszerezzék a zsákmányt. Innentől nem a kassza a tét, hanem a bosszú.

A terv ismét zseniális: nem kell hozzá más, mint a meggyilkolt Bridgert kasszafúró tálentumú lánya, Stella (Charlize Theron), s egy olyan hacker (a Napster ötletgazdája), aki képes teljesen összezavarni Los Angeles közlekedési rendszerét. Az óriási dugó közepette pedig a 3 Mini Morris, gyomrukban az aranyrúd-készlettel, száguldani kezd…

Az emlékezetes, azonos című 1969-es Michael Caine-film remake-je.

Rendezte:
F. Gary Gray

Forgatókönyv:
Donna Powers és Wayne Powers

Operatőr:
Wally Pfister

Vágó:
Christopher Rouse

Zene:
John Powell

Szereplők:
Mark Wahlberg, Edward Norton, Charlize Theron, Mos Def, Franky G, Seth Green, Jason Statham, Donald Sutherland

Műfaj:
akció, krimi

Játékidő:
104 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. január 5.

"Az olasz meló újrafeldolgozása valójában sajnos nagyon is amerikai meló: hiteltelen történettel, unalmas klisékkel, lapos karakterekkel és nulla dialógusokkal. Nagy-nagy kár érte!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek