Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az ismeretlen

La Sconosciuta

80% / 2 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. október 20. (Olaszország)
Magyarországi premier: 2007. november 8.

A történet egy korunkbeli olasz városban játszódik. “Az Ismeretlen”-t Irenanak (Kseniya Rappoport) hívják. Évekkel ezelőtt Ukrajanából érkezett Olaszországba. Életére ma is rávetül a múlt árnyéka, miközben a helyét keresi a jelenben.

A két idősík szoros összefonódásából apránként egy rejtélyes, feszültségekkel teli történet bontakozik ki. Ki is valójában Irena? A lány sok hozzá hasonló társával együtt menekült el Kelet-Európából. Miután túlélte a drámai és kegyetlen utazást, gátlástalan emberek könnyű prédája lett. Kimondhatatlan kegyetlenségekben és megaláztatásokban volt része, amelyeket nem tud kitörölni az emlékezetéből. Csak egyetlen szép emléke maradt: egy melankolikus, szívbemarkoló, régi szerelem.

Az előttünk álló Irena egy sápadt és rejtélyes, ugyanakkor még mindig nagyon vonzó nő. A tragikus események ellenére a személyisége nem változott meg gyökeresen. A látszólag alázatos külső mögött ott rejlik természetes büszkesége és lázadó énje. Egy lakótömb portásának a segítségét kéri ahhoz, hogy takarítói állást szerezzen magának az épületben. A lakása ablakából eltökélten figyeli a túloldali épületet.

A lépcsőházat takarítja, de a valódi célja az, hogy közel kerüljön egy ott élő családhoz. Az aranyműves Adacher családban Valéria (Claudia Gerini) a feleség, Donato (Pierfrancesco Favino) a férj, és Tea (Clara Dossena) a kislányuk. Irena mindent elkövet, hogy munkát szerezzen magának a családnál. Még a gyilkosságtól sem riad vissza. Kitartásának köszönhetően sikerül a bizalmukba férkőzni, sőt mindannyian a hatása alá kerülnek…

A filmet a Cinema Paradiso-ért Oscar-díjat nyert rendező, Giuseppe Tornatore írta és rendezte, a zenéjét pedig a számos díjat és jelölést elért Ennio Morricone szerezte.

Rendezte:
Giuseppe Tornatore

Forgatókönyv:
Giuseppe Tornatore és Massimo De Rita

Operatőr:
Fabio Zamarion

Vágó:
Massimo Quaglia

Zene:
Ennio Morricone

Szereplők:
Kseniya Rappoport, Michele Placido, Claudia Gerini, Pierfrancesco Favino

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
118 perc

Ország:
Olaszország

Gyártó:
Medusa Film

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek