Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az irgalmas lány

Samaria

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. február 10. - Berlini Filmfesztivál

Yeo-Jin (Kwak Ji-min) és Jae-yeong (Han Yeo-reum) két szöuli diáklány, akik különös és erkölcsileg igencsak megkérdőjelezhető módját választják annak, hogy megkeressék az európai útjukhoz szükséges repülőjegy árát. Yeo-jin kuncsaftokat szerez Jae-yeong-nak, aki szexuális szolgáltatásokért cserébe pénzt kér tőlük. Ők semmi kivetnivalót nem látnak módszerükben, a dolog morális oldala csak Yeo-jin-t foglalkoztatja.

Egy nap azonban Jae-yeong-ra rátörnek a rendőrök, mikor éppen egy férfival van egy hotelszobában. A lány, nem hagyván, hogy elkapják, inkább kiugrik az ablakon, súlyosan megsérül, majd nem sokkal később a kórházban meghal. A tragikus eset kiváltotta sokk következtében Yeo-jin úgy dönt, gyónás gyanánt felkínálja magát Jae-yeong korábbi ügyfeleinek, és visszafizeti nekik a pénzt, amelyet a barátnője a testével keresett.

Csakhogy Yeo-Jin apja (Eol Lee) nyomozó a rendőrségen, aki véletlenül meglátja a lányát, amint a hotelszobában egy idegen férfival hempereg. Ettől kezdve Yeo-Jin minden lépését figyelemmel kíséri, de nem képes eldönteni, hogyan akadályozza meg lánya kiszolgáltatottságát. Mikor a rendőr végül Yeo-Jin utolsó kuncsaftját egy dulakodás végén megöli, apa és lánya számára elkövetkezik a tettekkel való szembenézés…

Kim Ki-duk filmje végigjárta Európa és Ázsia filmfesztiváljait, és Berlinben elnyerte a legjobb rendezőnek járó Ezüst Medve-díjat. Magyarországon az Alba Regia Nemzetközi Filmfesztiválon került bemutatásra.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Kim Ki-duk

Forgatókönyv:
Kim Ki-duk

Operatőr:
Sun Sang-Jae, Sang-jae Seon

Vágó:
Kim Ki-duk

Zene:
Park Ji, Ji-woong Park

Szereplők:
Ji-min Kwak, Yeo-reum Han, Eol Lee, Kwon Hyun-Min, Oh Young, Im Gyun-Ho

Műfaj:
dráma

Játékidő:
95 perc

Ország:
Dél-Korea

Gyártó:
Kim Ki-Duk Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. szeptember 29.

"Kim Ki-duk érzelmeket mesél Az irgalmas lányban. Az egyértelmű történetet a tőlünk idegen kultúra emóciói cibálják cafatokra, hogy aztán a végén a rongyokat a néző fércelhesse össze saját magában. A vég szomorúságában pedig a jövő boldogsága a tét."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek