Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az íj

Hwal / The Bowl

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. május 12. (Cannes)
Magyarországi premier: 2006. április 13.

Kim Ki-duk tizenkettedik játékfilmje elégikus példázat egy 60 éves öregember plátói szerelméről, aki egy nyílt tengeren horgonyzó hajón él.

Az idős tengerésznek egy vonzó 16 éves lány a társa, akit kiskorában talált meg, maga nevelt fel, majd beleszeretett. A férfi tehetséges íjász, és türelmesen számolja a lány tizenhetedik születésnapjáig hátralévő napokat, amikor tervei szerint elveszi őt feleségül.

A szárazföldről a jó kapás reményében arra tévedők néha megzavarják a civilizációtól teljes elzártságban zajló, nyugodt, lassú életüket. Egy nap jóképű fiatal srác érkezik az öreg hajóra. A nevelőapa csalódottan látja, hogy fiatal menyasszonyának a fiú tetszik.

Az öreg számára, aki ősi szertartások tisztelője, íjának három lényeges szerepköre van: gyors és biztos fegyver, amivel megvédheti önállóságát, ami megmondja a jövőt, továbbá hangszerként lehet rajta játszani. Az íjhoz tartozó hegyes nyilak férfiasságának, erejének szimbólumai.

Rendezte:
Kim Ki-duk

Forgatókönyv:
Kim Ki-duk

Operatőr:
Jang Seung-beck

Vágó:
Kim Ki-duk

Zene:
Eun-il Kang

Szereplők:
Jeong Sung-hwan, Han Yeo-reum, Seo Ji-seok

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
90 perc

Ország:
Dél-Korea

Gyártó:
Happinet Pictures, Kim Ki-Duk Film

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Kritikánk a filmről

Felhasználó Ruprech Dániel kritikája
2006. április 25.

"Egy csendes rendszer, ahol a hátteret az egyszínű világos ég, a végtelen víz, vagy a hajó kopott fedélzete adja. Ahol egy hihetetlenül éles érzelmi helyzetet képes kialakítani, úgy, hogy nem foglal állást, nem ítélkezik, hanem precízen bemutatja szereplői vágyait, tetteit, ránk bízva a döntést, a beleélés lehetőségét, de úgy, hogy egyértelmű megítélést mi se bírjunk alkalmazni. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek