A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_sessionbcj713en8j10jfoui26h0ttdqj7cdo4g): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Filmadatlap: Az igazság fogságában - Moziplussz.hu
Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az igazság fogságában

Where the Truth Lies

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. május 13. - Cannes
Amerikai premier: 2005. október 21.
Magyarországi premier: 2005. november 24.

Az ‘50-es években Vince Collins (Colin Firth) és Lanny Morris (Kevin Bacon) alkották Amerika legcsípősebb és legforróbb showbusiness párosát. Lanny szemtelen amerikai stílusa és Vince gúnyos brit intelligenciája ellenállhatatlanul különösnek tűnt a gyönyörű nők szemében. Sally San Marco (Maury Chaykin) - akinek a keleti parton végig éjszakai klubjai voltak - kimondottan rajongott értük, így a duó mindent megkapott, amit és akit csak nem szégyellt. Ám amikor Maureen-t (Rachel Blanchard), egy csodaszép fiatal nőt holtan találtak a páros lakosztályának fürdőkádjában, Vince és Lanny csillogó élete rögtön elkezdett szétporladni. S bár megdönthetetlen alibivel rendelkeztek, és minden gyanú alól tisztázták magukat, a botrány miatt mégis felbomlott nagy párosuk.

15 évvel később a Collins-Morris duó rejtélyes mítosza még mindig élénken foglalkoztatja a közvéleményt. Karen O‘Connor (Alison Lohman), a fiatal és ambíciózus újságírónő elhatározza, hogy fellebenti a fátylat a két férfi titkáról. Rávesz egy kiadót, hogy ajánljon fel egymillió dollárt a visszavonult Vince-nek, aki cserében elmeséli neki Lanny-vel volt valaha közös életét. Csupán egy feltételt szab a férfinak: elmondja az igazságot arról, mi történt valójában Maureen halálának éjjelén.


Miután Karen tudomást szerez arról, hogy Lanny már megírta a saját “kipakolós” könyvét, rögtön repülőre ül, hogy találkozzon a kiadójával. A gépen aztán szemtől szembe kerül Lanny Morris-szal, és tagadhatatlan vonzódás alakul ki kettőjük között. A lány nem akarja feltárni neki valódi kilétét, ezért tanárnőnek hazudja magát. Villámgyors románcuk aztán egy szenvedélyes éjszakába torkollik, mielőtt visszatérnének különálló életükbe.

Ahogy Karen tovább kutatja a különböző igazságok között a valóságot Vince-szel és Lanny-vel, valamint Maureen halálával kapcsolatban, egyre inkább felszínre törnek a saját magával is összefüggő elfojtott-elrejtett tények (gyerekként is ismerte már a két férfit), míg végül egy zavarbaejtő macska-egér játékban találja magát. A sorsdöntő kérdés már csak az: melyik szerepet szánták neki, és mi lesz a “játék” végkimenetele?

Atom Egoyan (Felícia utazása) filmfesztiválokat megjárt drámája egyszerre kutatja az emberi kapcsolatok legmélyebb titkait és a szubjektív látásmód igazságait, amelyek sosem vezethetnek el egytelen valósághoz.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Atom Egoyan

Forgatókönyv:
Rupert Holmes regényéből Atom Egoyan

Operatőr:
Paul Sarossy

Vágó:
Susan Shipton

Zene:
Mychael Danna

Szereplők:
Kevin Bacon, Colin Firth, Alison Lohman, Sonja Bennett, Rachel Blanchard, Kathryn Winslow

Műfaj:
dráma

Játékidő:
108 perc

Ország:
Nagy-Britannia, Kanada, USA

Gyártó:
Serendipity Point Films, Ego Film Arts

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Kritikánk a filmről

Felhasználó Olórin kritikája
2005. december 12.

"A moziból távozva az a (jogos) érzésünk támad, hogy még a film kifejezetten érdekes pillanatai is kizárólag azt szolgálták, hogy a fináléban Egoyan elsütögesse túlzott, mesterkélt, erősen izzadságszagú poénjait."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek