Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az igazság ára

The Lincoln Lawyer

80% / 1 szerkesztő
70% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2011. március 18.
Magyarországi premier: 2011. június 9.

Mickey Haller (Matthew McConaughey) egész életében attól tartott, hogy majd éppen akkor nem fogja felismerni az ártatlanságot, amikor az a szeme előtt áll. Haller egy “Lincoln Lawyer” , olyan bűnügyi védőügyvéd, aki hivatását egy sajátos irodában űzi, egy Lincoln Town Car autó hátsó ülésén, miközben Los Angeles bírósági épületei között cirkál a városban. Ügyfelei a legkülönfélébb körökből kerülnek ki: kerékpárosok, svindlerek, zsebtolvajok, ittas vezetők, drogdílerek, hogy a legkülönfélébb ügyekben tegyen igazságot a javukra. Számára a törvény ritkán szól csupán az igazságról vagy a bűnösségről, sokkal többször inkább a tárgyalókészségről és a manipulációról. Néha még maga az igazság is.
 
Egy Beverly Hills-i playboy, akit azért tartóztattak le, mert megvert egy bárban felszedett nőt, Haller-t választja ügyvédjéül. Ő Mickey első jól fizető kuncsaftja évek óta, minden védőügyvéd álma, s mikor Haller már a bizonyítékokkal is tisztába jön, úgy gondolja, ez lehet talán karrierje legkönnyebb esete.

Ám aztán meggyilkolnak valakit, aki közel áll Haller-hez, és Mickey lassan ráébred, hogy az ártatlanság bizonyítása során tulajdonképpen magával a gonosszal került szemtől szembe. Minden taktikai lépésre, cselre és ösztönei teljes tárházára szüksége van, hogy komolyabb sérülések nélkül kiutat találjon a helyzetből, hogy végül már a legdrágább dologért harcolhasson - a saját életéért.

Brad Furman filmje Michael Connelly bestsellere alapján készült.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Brad Furman

Forgatókönyv:
Michael Connelly regényéből John Romano

Operatőr:
Lukas Ettlin

Vágó:
Jeff McEvoy

Zene:
Cliff Martinez

Szereplők:
Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillippe, John Leguizamo, Josh Lucas, William H. Macy, Bryan Cranston, Michaela Conlin

Műfaj:
dráma

Játékidő:
118 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Lakeshore Entertainment, Lionsgate, Sidney Kimmel Entertainment, Stone Village Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Pro Video Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek