Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az időjós

The Weather Man

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. október 28.
Magyarországi premier: 2006. március 2.
Magyarországi DVD premier: 2006. július 25.

Íme, David Spritz (Nicolas Cage), Chicago időjósa a Hatos csatornáról. Sokak számára jóval több ő, mint csupán egy napsütést, ónos esőt, szelet-havat összehordó szónok - ő valóságos mozgó célpont. A féltékeny rajongók, akik közül jó néhánnyal fura szeretem-utálom viszonyban van, rendre megdobálják különféle üdítőkkel, turmixokkal és gyorskajákkal.

Pedig David semmi másra nem vágyik, csak némi megbecsülésre és tiszteletre… főként saját apjától (Michael Caine), a díjnyertes írótól. Emellett azt is szeretné, ha elhidegült (ex)felesége (Hope Davis) újból szeretné, ha a túlsúlyos lánya (Gemmenne de la Peña) boldog lenne, és ha a fia (Nicholas Hoult) nem kerülne bajba. Ja, és az se lenne baj, ezen felül ő maga profi íjász lenne.

Bár az élete csupa zűrzavar odabent, de az időjós megnyerő mosolya és a képernyőről sugárzó bája azt közvetíti a külvilág számra, hogy minden a legnagyobb rendben. Még a hírneves, New York-i székhelyű Helló, Amerika! producerei is felfigyelnek rá, és behívják meghallgatásra az országos reggeli műsorhoz. A siker küszöbén áll tehát, és kezdhet csomagolni – az állás ugyanis New Yorkban várja. Hősünknek már csak egyetlen feladata maradt: kibékülni volt feleségével és a kölykökkel…

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Gore Verbinski

Forgatókönyv:
Steve Conrad

Operatőr:
Phedon Papamichael

Vágó:
Craig Wood

Zene:
Hans Zimmer, James S. Levine

Szereplők:
Nicolas Cage, Michael Caine, Hope Davis, Gemmenne de la Pena, Nicholas Hoult, Michael Rispoli, Gil Bellows

Műfaj:
dráma, vígjáték

Játékidő:
101 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2006. március 1.

"Manapság sajnos egyre ritkábban számolhatunk be arról, hogy a vetítőteremből elszoruló mellkassal, sajgó végtagokkal tántorgunk ki, ám Az időjós ezen kivételes alkalmak egyike. (...) Merész kirándulás a drámai tartalommal hevített, valamivel visszafogottabb, „soksztáros” filmek világába, melyek nem válnak a díjkiosztók ékességeivé, de üde színfoltjukat mégis megőrzi a nézői emlékezet. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek