Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az időgép

The Time Machine

Nem láttuk.
47% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2002. március 8.
Magyarországi premier: 2002. augusztus 1.
Magyarországi DVD premier: 2003. február 18.

A jövő mindig titokzatos, és az ember mindig kíváncsi. Az 1890-es években egy angol feltalálót e kíváncsiság hajtja, hogy megalkossa élete fő művét, az időgépet. A tudós természetesen azt is vállalja, hogy ő legyen az első, aki kipróbálja a találmányt. Hibázik. Egy technikai hiba folytán 800.000 évvel lökődik előre az időbe, egy számára különös, felfoghatatlan, ellenséges világba, melyből nincs visszatérés.

Addigra az emberiség két különböző fajjá fejlődik. Az egyik faj a föld alatt él, és ha előmerészkedik, akkor is csak azért, hogy a másik faj tagjaira vadásszon. A két ellenséges, gyilkos faj között pedig magára hagyva áll az a férfiú, aki a békés, viktoriánus Angliából érkezett, és oda is szeretne hazajutni.

H.G.Wellst, Az időgép című sci-fi szerzőjét a saját korában úgy nevezték: az ember, aki látja a jövőt. Nos, ha valóban képes lett volna látni a jövőt, maga is elcsodálkozott volna azon, hogy leghíresebb regényét kétszer is megfilmesítették. Az újabb változat szorosabban kötődik H.G.Wellshez, mint az első, hiszen a 2002-es Az időgép rendezője Simon Wells, a szerző ükunokája.

Rendezte:
Simon Wells

Forgatókönyv:
John Logan és David Duncan

Operatőr:
Donald McAlpine

Vágó:
Wayne Wahrman

Zene:
Klaus Badelt

Szereplők:
Guy Pearce, Samantha Mumba, Jeremy Irons, Mark Addy, Orlando Jones, Sienna Guillory, Phyllida Law

Műfaj:
sci-fi, kaland, akció

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks, Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó tufee kritikája
2004. január 5.

"Az időgép történetének filmrevitelével immáron másodszorra próbálkozott Hollywood. Az első Pal George-féle változat 1960-ban készült és klasszikus alkotássá vált."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek