Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az ember, aki nappal aludt

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2004. január 15.

Egy átlagos rendőr is kerülhet rendkívüli helyzetekbe. E film hőse (Cserhalmi György) sokat látott, sokat próbált zsaru. Egy nap véletlen szemtanúja lesz egy cserbenhagyásos gázolásnak. Természetesen az elkövető nyomába ered, és ezzel olyan események lavináját indítja el, melyek alapjaiban forgatják fel az ő és néhány kollégája, barátja és ellensége életét.

A menekülő autósnak ugyanis valószínűleg van mit rejtegetnie: nem áll meg, és az üldözés végén rá is lő a rendőrre, aki a kórházban ébredve azt látja, minden megváltozott. A gázolásra, üldözésre nincs tanú, őt viszont felfüggesztik az állásából, mert a vérében alkoholt találtak.

Nem adja fel, egyedül veszi kezébe az ügyet. Egyszerre menekül és nyomoz. Bujkálnia kell, a város egyre mélyebb bugyraiba, egyre különösebb helyeire keveredik, hogy végül szembetalálkozzon azzal, aki a szálakat a kezében tartja, aki tönkre akarja tenni őt, aki egy nagy balhéra készül és aki régi ismerőse.

A New Yorkban élő Szabó László - a francia újhullám tevékeny részese - 1990-ben írta a film forgatókönyvét. Ozorai András gyártásvezető-producer 1992 óta készült filmet csinálni az írásból; megpróbálta francia kooprodukcióban tető alá hozni a projektet, ám mivel Szabó nem szerette volna, hogy bármelyik főszerepet francia színész játssza, úgy döntött, kizárólag magyar pénzből készíti el a filmet.

Rendezte:
Szabó László

Forgatókönyv:
Szabó László

Operatőr:
Kurucz Sándor

Vágó:
Kardebó Katalin

Zene:
Viktor Máté

Szereplők:
Cserhalmi György, Újlaki Dénes, Bubik István, Szirtes Ági, Tábori Nóra, Szacsvay László

Műfaj:
dráma

Játékidő:
104 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Neuropa Film

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek