Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az elszánt diplomata

The Constant Gardener

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. augusztus 26.
Magyarországi premier: 2006. január 19.
Magyarországi DVD premier: 2006. október 10.

Észak-Kenya egy távoli tartományában a várandós aktivista jogász Tessa Quayle-ra (Rachel Weisz) egy brutális gyilkosság áldozataként találnak rá. Tessa férje, a brit diplomata Justin Quayle (Ralph Fiennes) nekifeszül, hogy a hátrahagyott nyomokból a gyilkos után eredjen. Csakhamar sikerül kiderítenie, hogy felesége terhelő iratokat állított össze egy multinacionális gyógyszercég ellen.

Tessa azt feltételezte, hogy a tuberkulózis elleni gyógyszer kifejlesztése érdekében emberkísérleteket folytatnak az éhezőkön. Justin előtt kezd összeállni a kép, miért is kellett feleségét elhallgattatni, sőt, hamarosan arra is rájön, hogy a gyilkosok közelebb vannak hozzá, mint azt valaha is gondolta volna.

A film a kémregényeiről ismert John Le Carré könyvén alapul, melyet az Oscar-díjra jelölt Fernando Meirelles (Isten városa) rendezett feszült thrillerré a kitűnő karakterszínész, Ralph Fiennes (Álmomban már láttalak, Pók) és Rachel Weisz (Constantine - A démonvadász, Irigy kutya) főszereplésével, miután Nicole Kidman-t túl öregnek találták Tessa szerepére, Naomi Watts pedig a King Kong-ot választotta.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Fernando Meirelles

Forgatókönyv:
Jeffrey Caine

Operatőr:
César Charlone

Vágó:
Claire Simpson

Zene:
Alberto Iglesias

Szereplők:
Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Danny Huston, Archie Panjabi, Bill Nighy, Pete Postlethwaite, John Keogh

Műfaj:
thriller

Játékidő:
129 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Gyártó:
Potboiler Productions, Focus Features, Scion Films

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2006. január 21.

"Egyszeri megtekintésre tökéletesen alkalmas, korrektül összerakott krimi-dráma, amely ismét a multicégek hatalmára összpontosít – ezúttal a gyógyszergyárakéra, amely nem fogja megváltoztatni az életünket, viszont tartalmas szórakozást biztosít."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek