Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az elnök különgépe

Air Force One

Nem láttuk.
50% / 2 olvasó
Amerikai premier: 1997. július 25.
Magyarországi premier: 1997. október 30.

Terroristák eltérítenek egy repülőt. A túszul ejtett utasokért cserébe Radek tábornok szabadon bocsátását követelik. Jó megoldás nincs: ha ugyanis nem engedik szabadon Radeket, a terroristák módszeresen ki fogják végezni az utasokat, amennyiben teljesítik követelést, az további százezrek biztos halálát jelenti.

Egyetlen ember kezében van a döntés: vagy feláldozza lányát és feleségét a világ megmentése érdekében, vagy emberek százezreit küldi a halálba. Ez a férfi nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke (Harrison Ford). A gép pedig az Air Force One, az elnök különgépe…

A Célkeresztben és a Vírus után a német származűsú Wolfgang Petersen újabb nagyszabású filmet készített Hollywoodban. A forgatókönyvet a később az Ítéletnapot és a Hetedik érzéket is jegyző Andrew W. Marlowe írta.

Rendezte:
Wolfgang Petersen

Forgatókönyv:
Andrew W. Marlowe

Operatőr:
Michael Ballhaus

Vágó:
Richard Francis-Bruce

Zene:
Jerry Goldsmith

Szereplők:
Harrison Ford, Gary Oldman, Glenn Close, Wendy Crewson, Paul Guilfoyle, Xander Berkeley, Elya Baskin, William H. Macy, Jürgen Prochnow, Dean Stockwell

Műfaj:
akció, thriller

Játékidő:
124 perc

Ország:
USA, Németország

Gyártó:
Columbia Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
1997. november 3.

"Tiszta ügy, profi kézművesmunka egy fél eredeti ötlet nélkül. Erősen túlbuzog a hazafiasság, de mégis izgalmas kis mozi kerekedik ki belőle!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek