Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az ellenkező nem

Perfect Opposites / A Piece of My Heart

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. február 6.
Magyarországi premier: 2005. április 7.

Drew (Martin Henderson) és Julia (Piper Perabo) majdnem kijárják egymás nélkül az egyetemet. Szerencséjükre véletlenül összefutnak a folyosón és úgy tűnik; boldogságuk útjába nem állhat semmi. Kívéve talán saját magukat. Amikor Drew szembesül vele, hogy el kell válnia Juliától, hirtelen ötlettől vezérelve megkéri a lányt, hogy költözzön vele át a nyugati partra, Los Angelesbe. A fiú egy médiajoggal foglalkozó ügyvédi irodában kapott állást, míg a szakvizsgájára készül. Julia, lemond chicagói lakásáról és munkájáról egy reklámügynökségnél, mert úgy dönt, fejest ugrik a dologba és elmegy Drew-val.

Los Angelesben barátság szövődik köztük és a pimaszul szókimondó szomszédaik, Lenny és Elyse közt, akik tanácsokkal látják el őket mindennapi bajaikban. Ugyanakkor Drewnak nincs ínyére, hogy Julia szeretné utánozni Lenny és Elyse korlátlan elkötelezettségét egymás iránt, a családalapításról nem is szólva. Juliának is megvannak a maga panaszai. A fiúja más lányokat méreget , míg ő egy idegen városban küzdelmesen próbál munkát szerezni. Drew, aki éretlen még és egy kicsit zavarodott is, az otthoni gondokra azzal reagál, hogy a munkájára koncentrál. Sajnos Hollywood sodrása őt is magával ragadja, így olyan felesleges kapcsolatokat hajszol, amelyek végül ártanak Juliával való kapcsolatának. Ezzel egy negatív szakasz veszi kezdetét, amelyben Julia hangot ad boldogtalanságának, míg Drew minden egyes nappal jobban eltávolodik tőle.

Miközben egyre növekszik köztük a feszültség, mindketten kénytelenek újra átgondolni a kapcsolatukat és önmagukat. Julia újra mérlegeli a számára fontos dolgokat, úgymint szerelem, élet, karrier. Drew rájön, hogy a csillogás nem minden és ezért talán nem éri meg szétválniuk. Őszinte, romantikus történetüktől azzal az elégedettséggel veszünk búcsút, hogy együttlétük minden részlete mindkettőjüknek hasznára válik, a keserűek és az édesek egyaránt.

Felejthetetlen mellékszereplő-gárda szolgál hátterül Drew és Julia seregnyi első tapasztalatszerzéséhez, amelyekkel mi is azonosulni tudunk. Az falrengető paranoia, amellyel az emberek rettegnek tőle, hogy egyszer egy piros lámpánál elrabolják a kocsijukat, vagy annak a valakinek a csillogó tekintete, aki még nem élt eleget ahhoz Los Angelesben, hogy a hírességek hidegen hagynák, csupán két olyan momentum, amely egyéni színt és humort kölcsönöz a forgatókönyvnek.

A történetben szereplő fiatal pár egy életre szóló leckét vesz szerelemből. Nekik is meg kell tanulniuk a jól bevált alapigazságot: A szerelem édes béklyó. A kérdés már csak az, hogy szeretnék-e ezt a dolgot elviselni.

Rendezte:
Matt Cooper

Forgatókönyv:
Matt Cooper, Stewart J. Zully

Operatőr:
Bernd Heinl

Vágó:
Luis Colina és Jane Kurson

Zene:
Brian Tyler

Szereplők:
Martin Henderson, Piper Perabo, Jennifer Tilly, Joe Pantoliano, Kathleen Wilhoite, Andrew Keegan

Műfaj:
romantikus vígjáték

Játékidő:
99 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Lightning Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
Paradigma Film International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek