Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az áruló szív

Tell Tale

60% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2009. április 24., Tribeca Filmfesztivál
Amerikai premier: 2009. április 24.
Magyarországi premier: 2010. február 11.

A nyugodt és csendes Providence-ben Terry Bernard (Josh Lucas) egyedül neveli a lányát, Angie-t (Beatrice Miller). Amióta felesége évekkel ezelőtt meghalt egy betörés során, a súlyosan szívbeteg férfi élete talán még keservesebb, mint előtte volt. Aztán reménykedni kezd, mikor nemcsak új szívet kap, de beleszeret orvosnőjébe, a gyönyörű Dr. Elizabeth Clemson-ba (Lena Headey).

Új szíve azonban egyre vadabbul kezd verni, amikor kiderül, hogy a donor valójában gyilkosság áldozata lett. Terry-nek sajnos rá kell ébrednie, hogy szíve addig nem is fog megnyugodni, míg fel nem kutatja donorja gyilkosait, és igazságot nem szolgáltat. Az elkövető utáni hajsza során Terry megöl egy ápolót, majd rátalál egy részeges nyomozóra, Van Doren-re (Brian Cox), aki mindaddig nem hajlandó segíteni neki, amíg Terry újra nem gyilkol. A férfit immár semmi, még Dr. Clemson-nal szövődő kapcsolata sem állíthatja meg, mert szívét végérvényesen bosszút szomjazó megszállottság vezérli…

Michael Cuesta két független filmmel a háta mögött, valamint a Sírhant művek- és a Dexter-sorozatok után a horrorba hajló dráma felé mozdult el, hogy Edgar Allan Poe 1843-ban írt novellája alapján Ridley Scott és Tony Scott produceri felügyelete mellett készítse el Az áruló szív című filmjét, amely tulajdonképpen egy morbid és véres verseny az igazságért, mielőtt a beültetett szív kilökődne.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Michael Cuesta

Forgatókönyv:
Dave Callaham

Operatőr:
Terry Stacey

Vágó:
Kane Platt

Zene:
David Buckley

Szereplők:
Josh Lucas, Lena Headey, Brian Cox, Beatrice Miller, Dallas Roberts, Ulrich Thomsen, Pablo Schreiber, Jamie Harrold

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
92 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Artina Films, Poe Boy Productions, Scott Free Productions, Social Capital

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek