Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az Álmosvölgy legendája

Sleepy Hollow

Nem láttuk.
83% / 4 olvasó
Amerikai premier: 1999. november 19.
Magyarországi premier: 2000. március 30.
Magyarországi DVD premier: 2002. szeptember 17.

Az 1799. évi Amerikában járunk. Ichabod Crane (Johnny Depp) a New York-i rendőrség nyomozója, aki az akkori legmodernebb technikai vívmányokat próbálja felhasználni munkája során, ami rendesen szúrja felettesei szemét. Mivel jó nyomozó hírében áll, csak egyféleképpen tudják eltávolítani New Yorkból - ha vidékre küldik.

Ez a vidék a lehető legeldugottabb települést, Álmosvölgyet jelenti. Az ott élő holland közösséget már régóta rettegésben tartja egy legenda - a Fej Nélküli Lovas mítosza. A helyiek neki tulajdonítják a település megmagyarázhatatlan gyilkossági eseteit. Crane racionalista meggyőződéséből kifolyólag csak annak hisz, ami empírikusan bizonyítható. Ám mikor szemtől szembe találja magát a fej nélküli hesseni (német) zsoldossal (Christopher Walken), aki egykor az angolok oldalán nyomorgatta az amerikai népet, mígnem végül agyonlőtték, hátbaszúrták és lefejezték, belátja, hogy talán vannak nagyobb hatalmak is a földön, mint a táskájában lapuló mikroszkóp.

Nyomozása során szembesülnie kell azzal, hogy a gyilkosságok kiindulópontja az álmosvölgyi közösség tajainak titkos viszonyrendszerében keresendő, s talán nem is az az igazi ellenség, aki rettegésben tartja a lakosokat. Na meg azzal is, hogy szellemek márpedig léteznek!

Rendezte:
Tim Burton

Forgatókönyv:
Andrew Kevin Walker

Operatőr:
Emmanuel Lubezki

Vágó:
Chris Lebenzon, Joel Negron

Zene:
Danny Elfman

Szereplők:
Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon, Christopher Walken, Casper Van Dien, Jeffrey Jones, Christopher Lee, Richard Griffiths, Ian McDiarmid

Műfaj:
kaland, thriller, horror

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2000. február 17.

"Boszorkányság, mítosz, kísértet és horror, mindezek kellemes elegye az Álmosvölgy, aminek bája a történet komolyan vételén alapszik és mindenképpen megér még két misét is."
bővebben

További kritikáink

2004. január 5.siz kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek