Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az álmodó

Dreamer: Inspired by a True Story

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. szeptember 10. - Torontói Filmfesztivál
Amerikai premier: 2005. október 21.
Magyarországi DVD premier: 2007. március 13.

Ben Crane (Kurt Russell) egy tapasztalt lóidomár, akinek karrierje lassan válságba kerül. Ugyan már hosszú évek óta a saját maga ura, most mégis kénytelen leszerződni a lótenyésztő Palmerhez (David Morse), akinek a gazdagság és a siker - ahogyan az lenni szokott - a jólét mellett nem csekély arroganciát is hozott. Mialatt Ben szépen lassan megtanulja befogni a száját a főnök környezetében, egyik kedvenc lova, Sonador lábát töri egy fontos lóversenyen. Palmer ragaszkodik ahhoz, hogy a lovat azon nyomban le kell lőni, ám Bennek nincsen szíve végezni az állattal, különösen mert kislánya, Cale (Dakota Fanning) is nagyon ragaszkodik a lóhoz.

Ben és Palmer kemény vitába bonyolódnak, melynek végén a lótenyésztő kirúgja Bent az állásából, de azért megengedi neki, hogy Sonador-t magával vigye. Benre nehéz idők várnak, amíg sikerül meggyőznie maga körül mindenkit, hogy a sérült lónak igenis van esélye a visszatérésre. Különösen saját apja, Pop (Kris Kristofferson) ígérkezik nehéz diónak, akivel pedig többnyire megegyezik a felfogásuk a lovak idomításáról. Ám Cale szereti a lovat, és Ben is hisz benne, hogy Sonador gondos törődéssel képes lesz visszatérni a versenypályára, így két lovászával, Balonnal (Luis Guzman) és Manolinnal (Freddy Rodriguez) nekikezd a kanca meggyógyításának.

Az eddig csupán íróként (Carter edző) és színészként tevékenykedő John Gatins filmje - ahogyan azt az eredeti angol cím is sugallja - a Mariah’s Storm nevű ló igaz történetén alapul. A versenykanca 1993-ban egy futamon a lábát törte, ám egy évvel később már újra győzelmet könyvelhetett el az Arlington Heights Oaks-on, 1995-ben pedig megnyerte a Turfway Breeder Kupáját.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
John Gatins

Forgatókönyv:
John Gatins

Operatőr:
Fred Murphy

Vágó:
David Rosenbloom

Zene:
John Debney

Szereplők:
Kurt Russell, Dakota Fanning, Kris Kristofferson, Elisabeth Shue, David Morse, Freddy Rodríguez, Luis Guzmán, Oded Fehr

Műfaj:
dráma, családi

Játékidő:
102 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks Productions, S.K.G. Productions

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek