Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Az Admirális

Admiral

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2009. szeptember 24.

Oroszország 1917-ben gyökeres fordulat előtt áll. Évek óta dúl az első világháború: németek és oroszok egyaránt elkeseredetten, és egyre kimerültebben küzdenek egymással. Pétervárt a tenger felől Kolcsak ellen-tengernagy védi olyan vakmerően és elszántan, hogy a cár kinevezi fekete-tengeri flotta parancsnokának.

Kolcsak admirális tehetséges katona, aki teljes szívvel a monarchiának szenteli életét. 1917-ben részt vesz a bolsevik forradalom elleni küzdelemben, miközben szívében is valódi háború dúl: nős emberként titkolt szerelme, Anna – egy másik katonatiszt fiatal felesége - iránti érzéseit kell magában leküzdenie, elnyomnia. A 2008-ban készült epikus szerelmi dráma hátteréül Oroszország történelmének egyik legszignifikánsabb korszaka szolgál, a mese középpontjában azonban a két szerelmes éveken át húzódó küzdelme áll.

Rendezte:
Andrej Kravchuk

Forgatókönyv:
Zoya Coudrie, Vladimir Valutsky

Operatőr:
Igor Grinyakin, Aleksei Rodionov

Vágó:
Tom Rolf

Zene:
Gleb Matvejchuk

Szereplők:
Konstantin Khabenskiy, Elizaveta Boyarskaya, Sergey Bezrukov, Vladislav Vetrov, Anna Kovalchuk, Egor Beroev, Richard Bohringer, Oleg Fomin

Műfaj:
háborús, történelmi, kaland

Játékidő:
124 perc

Ország:
Oroszország

Gyártó:
Film Direction, Dago Productions

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2009. szeptember 22.

"Akik tehát monumentális csatajeleneteket és leszakadt végtagokat várnak, azoknak sajnos csalódniuk kell, ez nem az a fajta háborús film. Akiket viszont nem riaszt el a kicsivel több, mint kétórás játékidő és érdekli őket a történelem, vagy csak megnéznének egy lassan kibontakozó szerelmi történetet, azoknak ez a film mindenképpen ajánlott."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek