A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_sessionjri1f1ug77t8co4phrsdghub6nr1etrj): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Filmadatlap: Aviátor - Moziplussz.hu
Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Aviátor

The Aviator

Nem láttuk.
90% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2004. december 17.
Magyarországi premier: 2005. február 24.
Magyarországi DVD premier: 2006. január 19.

A filmrendező, producer és repülőgépgyáros Howard Hughes 1905. Karácsonyán született. 25 film került ki producerként a kezei közül, kettőt pedig maga is rendezett: a Pokol Angyalait 1930-ban és A törvényen kívülit 1943-ban. Sikerekben és millió dollárokban gazdag élete 1976. április 5-én ért véget veseelégtelenség következtében. A mozi Hughes életének középső szakaszát követi nyomon a Pokol Angyalai-tól az 1947-es Blue Spruce nevű repülőgép tesztrepüléséig. A Pilóta története kitűnő példa arra, hogyan válhat egy apró, ámde szomorú szerencse óriási sikersorozattá.

Amikor az ismert texasi feltaláló egy véletlen fúróbaleset következtében elhalálozott, 18 éves fia, Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) örökölte meg a ‘Hughes Tool Co.’ nevű cég tulajdonrészének 75%-át. Az ifjú Howard gondolkodás nélkül Los Angelesbe költözött, hogy a hollywoodi filmgyártás egyik legnagyobb producere váljon belőle, ifjú színészeket indítva el a siker útján, mint például Jean Harlow (Gwen Stefani). Olyan filmsikerek fűzödtek a nevéhez, mint a Pokol Angyalai (Hell’s Angels), a Címlapsztori (The Front Page), vagy A sebhelyesarcú (Scarface), míg végül megalapította saját cégét, az RKO Pictures-t.

Hughes legendája azonban nem csak Hollywoodra korlátozódik. A filmiparral végzett tevékenységével egyidőben több cégbe is befektetéseket eszközölt, többek között 1932-ben a TWA Airlines-ba, vagy a II. világháború alatt a Spruce Goose nevű óriási “repülő hajóba”. A háború után Hughes terjeszkedése folytatódott: villamosenergiát szolgáltató cég, Las Vegas-i kaszinók sora.

A film - Hughes produceri tevékenysége mellett - elsősorban a hollywoodi színésznőkkel folytatott változatos szerelmi életére koncentrál. Hiszen olyan csillagok fordultak meg Howard ágyában, mint például Katherine Hepburn (Cate Blanchett) vagy Ava Gardner (Kate Beckinsale).

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Martin Scorsese

Forgatókönyv:
John Logan

Operatőr:
Robert Richardson

Vágó:
Thelma Schoonmaker

Zene:
Howard Shore

Szereplők:
Leonardo Di Caprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale, Gwen Stefani, Kelli Garner, Ian Holm, Alan Alda, Alec Baldwin, Willem Dafoe, Jude Law, John C. Reilly

Műfaj:
dráma, életrajzi

Játékidő:
170 perc

Ország:
USA / Németország

Gyártó:
Warner Bros. / Miramax

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek