Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Atomcsapda

K-19: The Widowmaker

Nem láttuk.
55% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2002. július 19.
Magyarországi premier: 2002. november 14.
Magyarországi DVD premier: 2003. április 23.

A megtörtént eset ihlette film Alekszej Vosztrikov kapitány (Harrison Ford) hősiességét követi nyomon, akit a hidegháború csúcsán a nukleáris rakétát hordozó tengeralattjáró, a K-19 parancsnokává neveznek ki.

Vosztrikov azt a feladatot kapja, hogy villámgyorsan indítsa el első útjára a rosszul előkészített, nem megfelelően felszerelt tengeralattjárót - s nem számít, hogy milyen áron. De Vosztrikov, Polenyin és a K-19 legénysége még legrosszabb álmukban sem tudnák elképzelni, hogy mi vár rájuk, s hogy mi is az, amit elvárnak tőlük.

Nem tudják felmérni, még csak nem is sejtik, hogy milyen óriási lehet az az ár, amelyet nekik maguknak és az egész világnak fizetni kell, ha egy atomreaktor meghibásodik és fennáll a magolvadás és a robbanás veszélye. Hogy ez a fedélzeten lévő valamennyi ember életét követeli, az egészen biztos.

Miközben a Jeges-tenger mélyén siklanak, a legénység kollektív bátorsága, és ahogy Vosztrikov rettenthetetlenül azonosul a hazája és emberei iránti kötelességérzetével, ami végül megmenti a K-19-t és egyúttal elhárítja a - pusztulásukkal egyébként biztosan bekövetkező - nukleáris katasztrófa veszélyét is.

Rendezte:
Kathryn Bigelow

Forgatókönyv:
Christopher Kyle

Operatőr:
Jeff Cronenweth

Vágó:
Walter Murch

Zene:
Klaus Badelt és Geoff Zanelli

Szereplők:
Harrison Ford, Liam Neeson, Peter Sarsgaard, George Anton, Joss Ackland, Jacob Pitts

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
138 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek