Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Átok 2.

The Grudge 2

Nem láttuk.
80% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2006. október 13.
Magyarországi premier: 2007. január 18.

Aubrey Davis (Amber Tamblyn) beteg édesanyjától tudja meg, hogy a nővére, Karen (Sarah Michelle Gellar) kórházba került Japánban. Még ennél is sokkolóbb az a hír, hogy Karen rendőri kivizsgálás alatt áll barátja halála miatt, akit az általa okozott tűz ölt meg egy tokiói házban. Audrey Tokióba megy, ahol rögtön figyelmezteti egy fotóriporter, hogy Karent valami titokzatos és veszélyes dolog kerítette hatalmába.

Allison (Arielle Kebbel) egy tokiói nemzetközi iskola tanulója. Kétségbeesetten próbálja elnyerni az iskola nagymenőinek bizalmát, és ezért bármire hajlandó, amit kérnek tőle: még arra is, hogy ellátogasson egy rejtélyes leégett házba, amely furcsa eltűnések és gyilkosságok helyszíne volt.

A visszahúzódó természetű Jake (Matthew Knight) nem túl boldog amiatt, hogy megözvegyült apja eljegyzett egy nőt. A fiú még mindig gyászolja elhunyt anyját, s nem képes megérteni, hogy nővére miért jön ki olyan jól a jövendőbeli mostohaanyjukkal. A szomszédban lakó meghatározhatatlan figurát sem tudja hová tenni, s úgy tűnik, a házban mindenki egyre furcsábban viselkedik.

Egytől egyig mindnyájuk megfertőződik az Átokkal, amely könyörtelenül és megállíthatatlanul terjed szerteszét a leégett tokiói házból, s mindenkit hatalmába kerít, aki csak keresztezi útját…

Rendezte:
Takashi Shimizu

Forgatókönyv:
Stephen Susco

Operatőr:
Katsumi Yanagishima

Vágó:
Jeff Betancourt

Zene:
Christopher Young

Szereplők:
Amber Tamblyn, Edison Chen, Arielle Kebbel, Teresa Palmer, Jennifer Beals, Sarah Michelle Gellar

Műfaj:
horror, thriller

Játékidő:
95 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek