Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Átok

The Grudge

Nem láttuk.
55% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2004. október 22.
Magyarországi premier: 2005. március 10.

Karen (Sarah Michelle Gellar) egy diákcsere-program keretében repül Japánba barátjával, Douggal (Jason Behr) szociális munkát végezni, de csakhamar rádöbben, hogy az ápolói állás bizony nem várt nehézségekkel jár. Mivel egy beteghez kiosztott gondozó nyomtalanul eltűnik, a munkát átadják a lánynak, aki megérkezvén a házba, csak egy idős amerikai hölgyet talál, Emmát (Grace Zabriskie). Az asszony magatehetetlen állapotban nézte végig, amint háza teljesen leamortizálódik.

Mialatt Karen a hölggyel foglalkozik, furcsa zörejek kezdenek terjedni az épület felső szintjéről, és ő úgy dönt, megkeresi a hangok forrását. Azonban az emeleten egy olyan rémisztő és természetfeletti hatalommal találja szemben magát, amilyenről azelőtt még csak álmodni se mert volna. Ugyanis a házban egy szörnyűséges átok, a The Grudge (A harag) vert gyökeret, melynek hatására hosszú idők óta minden ember, aki belép az ajtón, többé már nem hagyja el a küszöböt. Emberről-emberre terjed, mint egy vírus, és aki “elkapja”, meghal. Karennek, megismerve az átok legendáját és legbelsőbb titkait, mielőbb elhatározásra kell jutnia, hogy felveszi-e a harcot, amíg túl késő nem lesz.

A kör után itt a következő japán horror remake: a Ju-On angolnyelvű változatát az eredetit is jegyző Takashi Shimizu rendező forgatta le újra, ezúttal félig amerikai színészekkel. Az Átok a bemutatás hétvégéjén közel 40 millió dollárt hozott az alkotóknak. Az amerikai PG-13 korhatárbesorolás garantáltan kevés horror-elemet biztosít, így a film leginkább a félelemre, mint a látványra összpontosít.

A The Grudge producerei között tisztelhetjük például Sam Raimit, aki annak idején horrofilmekkel (Gonosz halott-trilógia) kezdte és csak mostanság nyergelt át a pókhálók világába (Pókember 1-2-3).

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: tufee

Rendezte:
Takashi Shimizu

Forgatókönyv:
Takeshi Shimizu és Stephen Susco

Operatőr:
Hideo Yamamoto

Vágó:
Jeff Bettancourt

Zene:
Christopher Young

Szereplők:
Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Clea DuVall, William Mapother, Kadee Strickland, Bill Pullman, Rosa Blasi, Grace Zabriskie, Takako Fuji, Yuya Ozeki, Ted Raimi

Műfaj:
horror

Játékidő:
96 perc

Ország:
amerikai

Gyártó:
Columbia Pictures

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2005. március 11.

"Vannak a következetesen felépített, a természetfelettit és a megfoghatatlant logikusan megközelíteni próbáló horroráriák, kísértetsztorik, amik átgondolt puzzle-ként egymásba illeszthető darabokkal szolgálnak. És van az Átok."
bővebben

További kritikáink

2005. március 10.siz kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek