Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Átok

The Grudge

Nem láttuk.
55% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2004. október 22.
Magyarországi premier: 2005. március 10.

Karen (Sarah Michelle Gellar) egy diákcsere-program keretében repül Japánba barátjával, Douggal (Jason Behr) szociális munkát végezni, de csakhamar rádöbben, hogy az ápolói állás bizony nem várt nehézségekkel jár. Mivel egy beteghez kiosztott gondozó nyomtalanul eltűnik, a munkát átadják a lánynak, aki megérkezvén a házba, csak egy idős amerikai hölgyet talál, Emmát (Grace Zabriskie). Az asszony magatehetetlen állapotban nézte végig, amint háza teljesen leamortizálódik.

Mialatt Karen a hölggyel foglalkozik, furcsa zörejek kezdenek terjedni az épület felső szintjéről, és ő úgy dönt, megkeresi a hangok forrását. Azonban az emeleten egy olyan rémisztő és természetfeletti hatalommal találja szemben magát, amilyenről azelőtt még csak álmodni se mert volna. Ugyanis a házban egy szörnyűséges átok, a The Grudge (A harag) vert gyökeret, melynek hatására hosszú idők óta minden ember, aki belép az ajtón, többé már nem hagyja el a küszöböt. Emberről-emberre terjed, mint egy vírus, és aki “elkapja”, meghal. Karennek, megismerve az átok legendáját és legbelsőbb titkait, mielőbb elhatározásra kell jutnia, hogy felveszi-e a harcot, amíg túl késő nem lesz.

A kör után itt a következő japán horror remake: a Ju-On angolnyelvű változatát az eredetit is jegyző Takashi Shimizu rendező forgatta le újra, ezúttal félig amerikai színészekkel. Az Átok a bemutatás hétvégéjén közel 40 millió dollárt hozott az alkotóknak. Az amerikai PG-13 korhatárbesorolás garantáltan kevés horror-elemet biztosít, így a film leginkább a félelemre, mint a látványra összpontosít.

A The Grudge producerei között tisztelhetjük például Sam Raimit, aki annak idején horrofilmekkel (Gonosz halott-trilógia) kezdte és csak mostanság nyergelt át a pókhálók világába (Pókember 1-2-3).

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: tufee

Rendezte:
Takashi Shimizu

Forgatókönyv:
Takeshi Shimizu és Stephen Susco

Operatőr:
Hideo Yamamoto

Vágó:
Jeff Bettancourt

Zene:
Christopher Young

Szereplők:
Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Clea DuVall, William Mapother, Kadee Strickland, Bill Pullman, Rosa Blasi, Grace Zabriskie, Takako Fuji, Yuya Ozeki, Ted Raimi

Műfaj:
horror

Játékidő:
96 perc

Ország:
amerikai

Gyártó:
Columbia Pictures

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. március 10.

"Jól jönnek - nekem - ezek a japán horrorok! Van bennük kellő fantáziátlanság és elemiekre ható félelem. Nem színeznek, hanem sematizálnak. Nem okoskodnak, helyette rémisztenek. Mások, mint nagyra törő testvéreik. Rettegtetnek. Úgy kell nekem!"
bővebben

További kritikáink

2005. március 11.Hubay József kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek