Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Atlantisz - Az elveszett birodalom

Atlantis: The Lost Empire

Nem láttuk.
30% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2001. június 3. - USA
Amerikai premier: 2001. június 8.
Magyarországi premier: 2001. november 29.

Évszázadokkal ezelőtt Atlantisz dicsősége csúcsán álló, virágzó civilizáció volt, de a Király és alattvalói arra akarták használni hatalmukat, hogy az egész világot ők uralják. Egy nagy csata végül saját birodalmuk pusztulásához vezetett, majd egy óriási szökőár elnyelte a várost, mely nyomtalanul eltűnt a föld színéről, mintha soha nem is létezett volna.

1914-et írunk - Milo James Thatch (Michael J. Fox hangján), a fiatal térképész és nyelvész arról próbálja meggyőzni munkatársait a múzeumban, hogy tudja, hol található az elsüllyedt Atlantisz. Néhai nagyapja, Thaddeus Thatch mesélt neki arról a rejtélyes, ősi könyvről, melynek segítségével megtalálhatják az elveszett birodalmat. Ám a fiatalembert, akárcsak annak idején nagyapját, mindenki holdkórosnak tartja. Amikor már végképp lemond arról, hogy valaha is bebizonyíthatja elmélete igazát, meghívja magához Preston B. Whitmore (John Mahoney), a különc milliomos, aki expedíciót tervez Atlantisz felkutatására, és Milót szemelte ki az elszánt felfedezőkből és tudósokból álló csapat nyelvészszakértőjének.

Rourke parancsnokkal (James Garner) az élen indulnak útnak az Odüsszeusz nevű tengeralattjáró fedélzetén, ám hamar veszélyes vizeken találják magukat. Az Atlantiszhoz vezető utat ugyanis a Leviatán, egy hatalmas, rákszerű, mechanikus gépezet védelmezi a betolakodóktól, és amint felbukkan, meg is támadja az Odüsszeuszt. Mikor a hajó darabokra szakad, a legénység a mentőegységekben folytatja útját, és számtalan veszély, viszontagságos utazás után végül célba érnek.
Kiderül, hogy Atlantisz nemcsak létezik, hanem lakott is. Népe századok óta a Kristály Energia segítségével maradt életben a Föld közepében - ez az energia, a fény és a gyógyítás forrása. A felfedezők találkoznak a kíváncsi Kida hercegnővel (Cree Summer), aki apjához, a Királyhoz vezeti a kutatókat, ám az megparancsolja nekik, hogy hagyják el a várost. Rourke azonban pihenésre és a készletek feltöltésére hivatkozva kialkuszik a csapat számára egy kis időt.

Kida körbevezeti Milót a városban, és együtt fedezik fel, hogy a kristályok élnek, és a város mélyén vannak elrejtve. Mikor Milo megosztja Rourke-kal a hírt, rá kell döbbennie, hogy a ravasz parancsnok mindvégig tudott a kristályokról, és az a terve, hogy összegyűjti és a felszínen eladja őket annak, aki a legtöbbet ajánlja értük. Mivel a legénység nagy része ellenzi a tervet, a parancsnok elrabolja Kidát és a kristályokat, és embereivel együtt elindul a felszín felé. Milo a kristály egy darabkájával életre kelti a régóta alvó atlantiszi armadát, és elszánt küzdelembe kezd, hogy kiszabadítsa Kidát, és megmentse a várost a biztos pusztulástól.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Gary Trosdale, Kirk Wise

Forgatókönyv:
Tab Murphy és David Reynolds

Vágó:
Ellen Keneshea

Zene:
James Newton Howard, Diane Warren

Eredeti hangok:
Michael J. Fox (hang), Corey Burton (hang), Claudia Christian (hang), James Garner (hang), John Mahoney (hang), Phil Morris (hang), Leonard Nimoy (hang), Don Novello (hang)

Műfaj:
rajzfilm, kaland, fantasy

Játékidő:
95 perc

Ország:
amerikai

Gyártó:
Walt Disney Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek