Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Asterix és a vikingek

Astérix et les Vikings

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. április 5. (Belgium)
Magyarországi premier: 2006. október 5.

Hatalmas szenzáció! Bögyörix, a főnök unokaöccse a gall faluba látogat, ahol Asterixnek és Obelixnek kell igazi férfit faragniuk belőle. A Parisiumból érkező kölyök arrogáns külseje alatt egy begyulladt nyuszi rejtőzik, és a kemény tréning alatt igencsak keveset változik…

Eközben vikingek kötnek ki Galícia partjainál, akik azzal a szándékkal érkeztek, hogy megtalálják a “gyávaság bajnokát”, aki, ahogy a jövendőmondójuk megjósolta, megtanítja őket repülni, hiszen a félelem “szárnyakat ad”.  Katasztrofális események következnek, miután a vikingek elrabolják Bögyörix-et. Asterixnek és Obelixnek mindenáron meg kell őt találnia. Miközben tűvé teszik érte a fagyos északot, pártfogoltjuk ennek a visszataszító földrésznek a kellős közepén találkozik a csodálatos és vakmerő Abbával és rájön, hogy a szerelem is úgy kiüthet, mint egy ökölcsapás… a kulturális sokkról nem is beszélve!

Minden idők legismertebb francia képregényének hősei két élőszereplős film után ezúttal ismét rajzolt kiadásban térnek vissza. Egészestés rajzfilm eddig 7 készült Asterixék kalandjaiból: az első  1967-ben, a legutóbbi pedig 1994-ben (Asterix Amerikában).

Rendezte:
Stefan Fjeldmark, Jesper Moller

Forgatókönyv:
Jean-Luc Goossens

Zene:
Replicant

Eredeti hangok:
Eredeti hangok: Roger Carel, Lorant Deutsch, Sara Forestier, Jacques Frantz

Műfaj:
animációs, vígjáték

Játékidő:
78 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
M6 Films, TPS Star, Mandarin SAS

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek