Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Árvák hercege

The Cider House Rules

Nem láttuk.
80% / 1 olvasó
Amerikai premier: 1999. december 17.
Magyarországi premier: 2000. február 24.
Magyarországi DVD premier: 2000. október 25.

A két világháború közötti Amerika egy “fellegek közti” árvaházában, St. Cloud’s-ban kisfiú születik. Homer Wellst (Tobey Maguire) - aki a görögök nagy Homéroszáról és egy házimacskáról kapta a nevét -, bár háromszor is próbálkoznak vele, senki sem akarja végleg örökbe fogadni.

Az évek múlnak, Wilbur Larch (Michael Caine) pedig, az árvaház egyetlen orvosa, csakhogy Homert “hasznossá tegye”, megtanítja a serdülő fiúnak a szülés levezetésének és az “angyalcsinálásnak” (abortusznak) a tudományát. Mire St. Cloud’s legidősebb árvája betölti 17. életévét, már kész orvos, de egy, a felnőttség küszöbén álló ifjúnak az árvaházi élettér már túl szűkösnek bizonyul.

Candy Kendall (Charlize Theron) és Wally Worthington (Paul Rudd), az ifjú pár abortuszra érkezik St. Cloud’sba. Homer rögtön összeismerkedik a világháborúban pilótaként szolgáló Wallyval, s a műtét végeztével velük tart a Worthington család birtokára, a Tengernéző Almáskertbe.

Homer, kiszakadva az árvaház óvó, ámde rabul ejtő karjai közül, az almaszedés fortélyainak eltanulása mellett csodálkozik rá a St. Cloud’son kívüli világra…

Rendezte:
Lasse Hallström

Forgatókönyv:
John Irving (saját regénye alapján)

Operatőr:
Oliver Stapleton

Vágó:
Lisa Zeno Churgin, Andrew Mondshein

Zene:
Rachel Portman

Szereplők:
Tobey Maguire, Michael Caine, Charlize Theron, Delroy Lindo, Paul Rudd, Jane Alexander, Kathy Baker, Erykah Badu, Kieran Culkin

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
126 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Miramax

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. január 4.

"Vajon én magam leszek-e saját élettörténetem hőse, vagy ezt a tisztet másvalaki tölti be: majd elválik - az itt következő lapokból kell kiderülnie. /Charles Dickens: Copperfield Dávid/"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek