Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Árvaház

El Orfanato

78% / 4 szerkesztő
70% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2008. január 11.
Magyarországi premier: 2008. november 13.

Laura gyermekkora legszebb éveit egy tengerparti árvaházban töltötte, ahol nevelőinek féltő gondoskodásától kísérve, testvéreiként szeretett társai körében nőtt fel.

Harminc év után, férjével, Carlos-szal és hét éves kisfiával, Simonnal tér vissza ide, azzal az elhatározással, hogy álmát megvalósítva, felújítsa és fogyatékos gyermekek számára újra megnyissa a rég elhagyatottan álló házat. Az új otthon és a titokzatos környezet felkelti Simon fantáziáját, és a fiú fantasztikus mesék nem éppen ártatlan játékok fonalát kezdi gombolyítgatni.

Laurát kezdi zavarni nyugtalanító játék, mely a fiú különös világába vonja be, saját gyermekkorának rég elfeledett, mélyen felkavaró emlékeit idézve fel. Ahogy közeleg a megnyitó napja, a családban egyre nő a feszültség. Carlos továbbra is szkeptikus és váltig állítja, hogy Simon az egészet csak azért találja ki, hogy felhívja magára a figyelmet.

De Laura számára lassan nyilvánvalóvá válik, hogy valami, hosszú ideje lappangó és borzalmas dolog kezd belopózni az öreg házba, valami, ami ugrásra készen várja, hogy családjára rémisztő csapást mérjen.

Rendezte:
Juan Antonio Bayona

Forgatókönyv:
Sergio G. Sánchez

Operatőr:
Óscar Faura

Vágó:
Elena Ruiz

Zene:
Fernando Velázquez

Szereplők:
Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep, Mabel Rivera, Montserrat Carulla, Andrés Gertrúdix, Edgar Vivar

Műfaj:
horror, thriller

Játékidő:
105 perc

Ország:
Spanyolország / Mexikó

Hazai moziforgalmazó:
Paradigma Film és Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek