Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Arthur király

King Arthur

Nem láttuk.
55% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2004. július 7.
Magyarországi premier: 2004. szeptember 2.
Magyarországi DVD premier: 2005. február 8.

A történetírók többsége évszázadokig abban a hitben élt, hogy Arthur király csak egy jól hangzó mítosz, ám a legenda egy valóságos hősön alapul, aki tetteivel Nagy-Britannia és a Világ arcát örökre átrajzolta.

Arthur, vagy más néven ‘Arturius’ (Clive Owen), a legendás hős, a kelta versike szerint római és brit ősöktől eredeztethető. A hűséges lovag a rómaiak Britanniából való végső kivonulása után nem látott mást maga körül, csak mélységes káoszt és pusztítást. Jóllehet tudta, hogy nem tartozik engedelmességgel Rómának, hithű katolikusként mégis kétségbeesetten tért vissza őseinek földjére, Sarmatiába, hallgatva a bimbódzó vallás hívó szavára.

Azonban mielőtt megtehetné, egy utolsó küldetés vár rá a Kerekasztal Lovagjaival, mélyen az ellenség vonalai mögött. Itt Arthur, Lancelot (Ioan Gruffudd), Galahad (Hugh Dancy), Bors (Ray Winstone), Tristan (Mads Mikkelsen), Dagonet (Ray Stevenson) és Gawain (Joel Edgerton) kénytelenek szembekerülni tradicionális ellenfelükkel: a bennszülött gerilla-hadsereggel.

A Lovagok által lekicsinylően csak “Indigóknak” nevezett gerilla harcosok (mivel kék színű, ún. festőfűvel pingálták a testüket) alkották Britannia őslakosságát, akik generációk óta a római uralom ellenállói voltak. Most, hogy a rómaiak elmentek és Arthur segítség nélkül maradt a lovagjaival, a szászok megrohamozták Angliát, hogy lavinaszerűen temessék hódoltságuk alá a lakosságot.

A sámán Merlin (Stephen Dillane) irányítása, valamint a gyönyörű és bátor Guinevere (Keira Knightley) támogatása mellett igyekszik Arthur megtalálni azt az erőt, amellyel valóra válthatja régi álmát, hogy Rómába vetett hite szerint eme föld vezetőjévé váljon, és megváltoztassa a történelem kerekét.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Antoine Fuqua

Forgatókönyv:
David Franzoni

Operatőr:
Slawomir Idziak

Vágó:
Conrad Buff, Jamie Pearson

Zene:
Hans Zimmer

Szereplők:
Clive Owen, Stephen Dillane, Keira Knightley, Ioan Gruffudd, Stellan Skarsgaard, Ray Winstone, Hugh Dancy, Ray Stevenson, Til Schweiger, Mads Mikkelsen

Műfaj:
történelmi, kaland

Játékidő:
130 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Touchstone Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek