Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Arthur és a Villangók

Arthur and the Minimoyes

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. december 29.
Magyarországi premier: 2006. december 28.

Arthur (Freddie Highmore), mint a legtöbb tízéves gyerek, esténként szájtátva hallgatja nagymamája meséit, hogy utána misztikus törzsekről és a furcsa találmányokról álmodjon.

Különös képzeletvilágának fő forrása a négy évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt nagypapa varázskönyve, mely teli van soha nem látott, izgalmas lényekkel. A kisfiú egyre gyakrabban teszi fel magának a kérdést: mi van akkor, ha ezek a történetek mind igazak? Mi van akkor, ha kertjükben tényleg mesés kincs rejtőzik? Mi van akkor, ha a villangók, ezek a kedves aprócska lények, akit nagyapja rajzain látott, tényleg élnek valahol?

Nos, mindez bizonyosan segítene kihúzni a családot a csávából. Egy gátlástalan ingatlanfejlesztő ugyanis azt tervezi, hogy lerombolja a nagypapa házát. A tízéves Arthur tehát elszánja magát, s a nagyapja által hátrahagyott jeleket követve elindul felfedezni a villangók titokzatos világát, hogy megkeresse a mesés kincset és megmentse a családi otthont…

Luc Besson legújabb rendezése egy élőszereplős filmet és animációt elegyítő alkotás, mely a klasszikus gyermekmesék világát hozza össze a modern kalandfilmek elemeivel.

Rendezte:
Luc Besson

Forgatókönyv:
Luc Besson és Céline Garcia

Operatőr:
Thierry Arbogast

Zene:
Eric Serra

Eredeti hangok:
Freddie Highmore, Penny Balfour, Mia Farrow és szinkronhangként: David Bowie, Snoop Dogg, Madonna

Műfaj:
animációs, családi, fantasy

Ország:
Franciaország, USA

Gyártó:
Europa Corp., Avalanche Productions, Weinstein Company, TF1 Film

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek