Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Arsene Lupin

Nem láttuk.
20% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. szeptember 17. (Toronto Film Festival)
Magyarországi premier: 2005. április 28.

Arsene Lupin (Romain Duris) villámgyorsan elcsen mindent, ami fénylik, grófnők családi ékszereitől a csillagok konstellációjában rejlő legbensőbb titkokig. A Robin Hood nagylelkűségének, Sherlock Holmes mindent kikövetkeztetni képes bölcsességének és Don Juan hódító bájának képességével egyaránt megáldott Arséne olyan helyzetbe kerül, ahol mindezekre a képességekre szüksége lesz, amikor egy sorozat merész rablás és hidegvérrel elkövetett gyilkosság első számú gyanúsítottjává válik.

Apja gyilkosát kutatva, Arséne tudomást szerez egy mesés kincsről, miközben egy titkos összeesküvés véletlen tanúja is lesz. A jelenlévők között ott van az agyfúrt Beaumagnan (Pascal Greggory). Ez az örök bajkeverő valamikor intim kapcsolatban volt Josephine Balsamo-val (Kristin Scott Thomas), Cagliostro grófnőjével, akit most fogolyként hurcolnak az összeesküvők elé. Még nem ismert okok miatt, a grófnőt felkavaró szépsége és imponáló fellépése sem menti meg attól, hogy az összeesküvők halálra ítéljék. Arséne azonban a kellő pillanatban megmenti a grófnőt. A grófnő bűbájától megigézve, égő vágytól hajtva, hogy cselekedjék, Arséne elszakad korábbi szerelmétől, Clarisse-tól (Eva Green), és a kincs felkutatására indul. Útja a századforduló Párizsába vezet.

Szövevényes kalandjai során Arséne mindvégig ellenáll a kísértésnek, hogy erejét ördögi célokra, gyilkosságra használja. Ahogy kibogozza a szerelem és gyűlölet, becsület és árulás titokzatos és bonyolult hálóját, amibe maga is belegabalyodott, annyit tehet csupán, hogy hű marad igazi önmagához.

A film Maurice Leblanc Cagliostro grófnő: Arséne Lupin első kalandja című klasszikus regényét dolgozza fel. A címszereplő karakter már többször szerepelt a mozivásznon, egy tévésorozatban (1971-74) mi is megismerhettük. A Belphégort is jegyző Jean-Paul Salomé minden eddiginél látványosabb, 23 millió euróból forgatott feldolgozásának címszereplője Romain Duris, aki a Lakótársat keresünk c. sikerfilm Xavier-jeként vált ismertté.

Rendezte:
Jean-Paul Salomé

Forgatókönyv:
Maurice Leblanc "La comtesse de Cagliostro" c. regénye alapján Jean-Paul Salomé és Laurent

Operatőr:
Pascal Ridao

Vágó:
Sylvie Landra

Zene:
Mathieu Chedid és Debbie Wiseman

Szereplők:
Romain Duris, Kristin Scott Thomas, Pascal Greggory, Eva Green, Robin Renucci, Patrick Toomey

Műfaj:
kalandfilm

Játékidő:
125 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Hugo Film & Tfi International

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek