Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Árnyékok

Senki

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2007. szeptember 9. (Toronto-i Filmfesztivál)

Ha olyan embert keresnénk, akinek minden összejön, Lazar Perkov lenne a legjobb választás. Fiatal, jóképű, szép felesége van, aranyos kisfia, fantasztikus lakása és jó munkája egy kórház orvosaként. Valójában mindenki “Lucky”-nak (Mázlistának) szólítja.

Semmi sem hiányzik - talán magát Lucky-t kivéve, aki mindig mások elvárásainak próbál megfelelni. Akárcsak unott felesége és huncut kollégái. És mindenek fölött híres orvos anyja, egy agyonhajszolt nő, aki olyan vasakarattal jutott az ismeretlenségből a hírnévbe, ami szétzúzott minden ellenállást élők vagy holtak részéről.

Amikor Lucky borzalmas autóbalesetet szenved, de csodálatos módon megmenekül, a felesége kezd megváltozni. Ő pedig furcsa emberekkel kezd találkozni: egy csecsemővel járkáló öreg férfival, egy elfelejtett dialektust beszélő vénasszonnyal, és egy szomorú titkot hordozó gyönyörű fiatal nővel.

Rendezte:
Milko Mancsevszki

Forgatókönyv:
Milko Mancsevszki

Operatőr:
Fabio Cianchetti

Szereplők:
Dime Ilijev, Filareta Atanasova, Sabina Ajrula, Salaetin Bilal

Műfaj:
dráma, horror

Játékidő:
120 perc

Ország:
Makedónia

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2008. október 15.

"A horror közhelyszótárának pontos ismeretébe beletartozik a klisépatronok durrogtatásán kívül a narratíva kötelező menetének zavartalan biztosítása is. Mancsevszki kifejezetten ügyesen indul el ezen a vonalon, hogy aztán a végére az addig elejtett történetmozaikokat sajnálatos módon egy középszerű befejezéssel rakja össze egésszé."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek