Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Aranykapu

Nuovomondo

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. szeptember 8. (Velencei Filmfesztivál)
Amerikai premier: 2007. május 25.
Magyarországi premier: 2007. június 7.

Az 1900-as évek elején olaszok ezrei emigráltak az Egyesült Államokba a jobb élet reményében. Salvatore egyike azoknak, akik mindenüket egy lapra tették fel: az özvegy farmer eladja a házát, földjét, állatait, hogy gyermekeivel és idős édesanyjával az új világba vándoroljon, ahol mindegyiküknek több jut majd a jóból.

Salvatore (akinek neve megmentőt jelent) nem hős, nem vágyik dicsőségre vagy óriási szerencsére, csak egy célja van: munkája legyen és fedél a családja feje felett.

Útközben megismerkedik Lucy-vel, a feltehetően angol származású hölggyel, aki épp visszatérőben van az Egyesült Államokba. Valamiféle ismeretlen okból Lucy szeretne férjhez menni, mielőtt New Yorkba érnének. Salvatore elfogadja az ajánlatot, és hajlandó feleségül venni.

Miután az emigránsok megérkeznek Ellis Island-re, karanténba kerülnek, és vizsgálatok alá vetik őket, hogy megállapítsák, alkalmasak-e az amerikai állampolgárságra. A tesztek azonban meglehetősen nehéznek bizonyulnak az egyszerű gondolkodású földműves emberek számára. Sorsuk innentől kezdve a vámhivatalnokok kezében van.

Rendezte:
Emanuele Crialese

Forgatókönyv:
Emanuele Crialese

Operatőr:
Agnes Godard

Vágó:
Maryline Monthieux

Zene:
Antonio Castrigano

Szereplők:
Charlotte Gainsbourg, Vincenzo Amato, Aurora Quattrocchi, Francesco Casisa, Vincent Schiavelli

Műfaj:
dráma, történelmi, romantikus

Játékidő:
113 perc

Ország:
Olaszország / Franciaország / Németország

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek