Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Apádra ütök

Meet the Parents

70% / 1 szerkesztő
80% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2000. október 6.
Magyarországi premier: 2001. január 25.
Magyarországi DVD premier: 2005. február 1.

Greg Beckur (Ben Stiller), a kórházi ápoló arra készül, hogy megkérje barátnője, Pam (Teri Polo) kezét azon a hétvégén, amit a lány szüleinél töltenek. De van egy kis bökkenő - először a lány apjától (Robert De Niro) kell megkérnie. Ám a bonyodalmakat csak fokozza, hogy a nem túlzottan őszinte vőjelölt első ránézésre kilopja magát Jack Byrnesnak, Pam macskamániás, ex-CIA ügynök apjának szívéből.

Greg igyekezete, hogy jó benyomást keltsen, csúnya gellert kap, amikor Murphy törvényeinek megfelelően a balfogások elképesztő sorozata nyomán az egész család szemében ő lesz a kalamajkakirály, akire mindenki ferde szemmel néz… kivéve az idegileg kikészült barátnőjét, aki el sem hiszi, hogy még mindig szereti ezt az egyszemélyes természeti katasztrófát.

Bár kevesen tudják, de az Apádra ütök egy remake: az azonos című, 1992-es Meet the Parents egy kisköltségvetésű függetlenfilm felturbózott, hollywoodi változata. Az Austin Powers-filmeket is jegyző Jay Roach 55 millió dollárból forgatott fergeteges komédiája hatalmas sikert aratott 2000. őszén: 166 millió dolláros bevételt ért el Amerikában.

Rendezte:
Jay Roach

Forgatókönyv:
Greg Glienna, Mary Ruth Clarke, James Herzfeld, John Hamburg

Operatőr:
Peter James

Vágó:
Jon Poll

Zene:
Randy Newman

Szereplők:
Ben Stiller, Robert De Niro, Teri Polo, Blythe Danner, Nicole DeHuff, Jon Abrahams, Owen Wilson, James Rebhorn, Thomas McCarthy

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
108 perc

Ország:
USA

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2001. május 3.

"Leánykérés Ben Stiller módra, azaz hogyan döntsünk romba mindent magunk körül 72 óra alatt?"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek