Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Anyátlanok

Dare mo shiranai/Nobody Knows

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. május 13. (Cannes)
Amerikai premier: 2005. február 4.
Magyarországi premier: 2005. december 8.

Négy kistestvér éldegél boldogan az anyjukkal Tokió egy piciny lakásában. A különös bennük az, hogy mindegyikük más apától származik, és sosem jártak még iskolába. Közülük háromnak például egyetlen lételeme, hogy elbújjanak a főbérlő elől… Egy nap arra ébrednek, hogy anyjuk elment otthonról, csupán némi pénzt és egy cetlit hagyott hátra, amelyben a 12 éves “nagyfiúra” bízza a testvéreiről való gondoskodást.

Így hát elkezdődik a gyerekek odüsszeiája, egy testi, lelki és szellemi utazás, amelyről rajtuk kívül senki nem tud. Noha a kegyetlen végzet, az árvaság tartja karmaiban őket, a négy testvér mindent elkövet annak érdekében, hogy életben maradjanak cseppnyi világukban, saját maguk állítva fel és tartva be a túlélés szabályait.

Amikor azonban magánuniverzumuk szemben találja magát a külvilággal, az a törékeny egyensúly, amely eddig életben tartotta őket, összeomlik. Nincs segítségük az anyjuk utáni ártatlan vágyódásban, a külső világ felé történő vonzerő leküzdésében, a kétségbeesett helyzetükben mindinkább növekvő aggodalomban, egymás iránti törődésükben, vagyis abban, hogy a felszínen maradjanak. Az élettel vívott harcban csakis saját találékonyságukra és bátorságukra számíthatnak.

A többszörösen díjnyertes és elismert japán rendező, Hirokazu Koreeda (Túlvilág, Distance) új filmje megtörtént eseményeken alapul. A mozit kronológiai sorrendben, majdnem egy teljes éven keresztül forgatta a négy főszereplő kisgyerekkel, a nézői és kritikai, végtelenül pozitív vélemények pedig a fesztiváljelölésekben és -díjakban mutatkoztak meg.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Hirokazu Koreeda

Forgatókönyv:
Hirokazu Koreeda

Operatőr:
Yutaka Yamasaki

Vágó:
Hirokazu Koreeda

Zene:
Titi Matsumura, Gonzalez Mikami

Szereplők:
Yuuya Yagira, Ayu Kitaura, Hiei Kimura, Momoko Shimizu, Hanae Kan

Műfaj:
dráma

Játékidő:
141 perc

Ország:
Japán

Gyártó:
Bandai Visual Co. Ltd., Cine Qua Non Films

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek