Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Animatrix - Osiris utolsó útja

The Animatrix - The Final Flight of the Osiris

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2003. június 3.
Magyarországi premier: 2003. április 24.

Hogy mennyire korszakalkotó film volt a Mátrix, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy számos, a nagy sikert arató filmhez nagyon is hasonlító alkotást láthattunk már. Ezúttal Larry és Andy Wachowski, az Animátrix producereinek jóvoltából már animációs filmen is láthatunk mátrixos történeteket. A sorozat első darabja, az Osiris utolsó útja április 24-étől a Végső állomás 2. c. film kísérőfilmjeként jelenik majd meg a mozivásznon, s ez az alkotás nagyon is magán viseli a számítógépes animáció és az anime - a japán rajzfilmes technika - jegyeit. Ez a Wachowski fivérek által írt és Andy Jones rendezésében látható, teljes egészében számítógépes animációval készült film tökéletes bevezetőként szolgál a Mátrix-trilógia második darabjához, az idén idehaza is bemutatásra kerülő Mátrix - újratöltve c. filmhez. S hogy manapság mennyire kifinomult a számítógépes animáció technikája, arra a legjobb példa a film elején látható kardvívási jelenet, amely meghökkentően élethű.

Nem nehéz az embereket egy mesterséges világ képével becsapni, ha az olyan gondosan készül, mint Az Osiris utolsó útja című film esetén. Ez a film a hagyományos technikák mellőzésével, teljes egészében számítógépes animációval készült. A munkálatok 13 hónapot vettek igénybe. A kisfilmet Andy Jones rendezte, aki korábban a Titanic szuperprodukció animációs munkálatainak vezetője volt, és szintén az ő neve fémjelzi a Final Fantasy - A harc szelleme című mozifilmet, amelyik az első százszázalékosan számítógépes animációval készült nagyjátékfilm, tehát a film szereplői az apró részletekig kidolgozott virtuális emberek.

Az Osiris utolsó útja

Írta: Andy és Larry Wachowski
Rendezte: Andy Jones
Animációs és produkciós tervek: Square USA, Inc.

Az Osiris legénységének el kell juttatnia egy életbevágóan fontos üzenetet Zionba. Nem tűnik nehéz feladatnak, ám ellenséges gépek állják el a Zionba vezető utat. Az eljuttatandó üzenet szolgál a Mátrix - újratöltve cselekményének kiindulópontjaként.

Rendezte:
Peter Chung

Forgatókönyv:
Andy Wachowski és Larry Wachowski

Vágó:
Christopher S. Capp

Zene:
Don Davis

Eredeti hangok:
Carrie-Anne Moss, Keanu Reeves, James Arnold Taylor

Műfaj:
japán animációs

Játékidő:
9 perc

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek