Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Angel

Angel

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2007. február 17. (Berlinale)
Magyarországi premier: 2008. április 17.
Magyarországi DVD premier: 2008. szeptember 15.

Angel Deverell (Romola Garai) története az 1900-as évek elején játszódik az Edward-kori Angliában. A vidéki boltosnő lánya kamaszkori romantikus fantáziáit nemcsak gondolatban, hanem papíron is kiéli. Amikor a sok visszautasítás után egy londoni könyvkiadó vállalja egyik regényének kiadását, úgy tűnik, hogy Angel vadromantikus történetei saját életében is valóra válnak.

Ha az irodalmárok nem is, de a nagyközönség habzsolja a regényeit, és a hirtelen jött hírnév és gazdagság hamar a lány fejébe száll. Vidéken kastélyt vásárol és kiveti hálóját álmai férfijára, titkárnője bátyjára, a festőművész Esmére.

A regényei hősnőinek életét élő Angelnak azonban ki kel lépnie képzelt álomvilágából, és szembe kell néznie az I. világháború szörnyűségeivel és félresikerült házasságával.

Francois Ozon mint mindig, most is a műfaji határokat feszegeti. Első angol nyelven készült filmje a melodráma, a szatíra, a vígjáték és a dráma stílusjegyeit keveri mesterien. A pompás díszletek és jelmezek hangsúlyos szerephez jutnak, és különleges látványvilággal nyűgözik le a nézőt.

Rendezte:
François Ozon

Forgatókönyv:
François Ozon és Martin Crimp

Operatőr:
Denis Lenoir

Vágó:
Muriel Breton

Zene:
Philippe Rombi

Szereplők:
Romola Garai, Sam Neill, Lucy Russell, Michael Fassbender, Charlotte Rampling

Műfaj:
dráma

Játékidő:
143 perc

Ország:
Franciaország

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek