Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Ámok

Havoc

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi DVD premier: 2006. május 16.

A kétszeres Oscar-díjas Barbara Kopple és az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Stephen Gaghan mellbevágóan kemény és felkavaróan erotikus thrillere Los Angeles-i tizenévesekről szól, akik a tiltott dolgok vonzásába kerülnek.

Megunva otthonuk, a gazdag kertváros unalmas biztonságát Allison (Anne Hathaway) és Emily (Bijou Phillips) végigkocsikáznak Kelet-Los Angelesen, ahol a drogok, az erőszak és a bandák rémisztő világával találkoznak. Félelmük azonban hamar elragadtatássá változik, és a barátnők azon kapják magukat, hogy elcsábította őket a sötét és veszélyes világ, ahol egy csinos lány mindent megkaphat… kivéve még egy esélyt.

A film alapjául szolgáló eredeti forgatókönyvet 1995-ben, 16 éves korában írta Jessica Kaplan. A később Hollywoodban dolgozó hölgy 24 évesen, egy repülőgép balesetben hunyt el, nem sokkal az Ámok forgatásának kezdete előtt. A filmet az ő emlékének ajánlották.

Rendezte:
Barbara Kopple

Forgatókönyv:
Stephen Gaghan, Jessica Kaplan

Operatőr:
Kramer Morgenthau

Vágó:
Nancy Baker

Zene:
Cliff Martinez

Szereplők:
Anne Hathaway, Bijou Phillips, Shiri Appleby, Michael Biehn, Joseph Gordon-Levitt, Matt O'Leary, Freddy Rodríguez, Laura San Giacomo, Alexis Dziena, Mike Vogel, Josh Peck

Műfaj:
dráma, krimi

Játékidő:
85 perc

Ország:
USA / Németország

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek