Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Amin a muszlimok röhögnek

Looking for Comedy in the Muslim World

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. január 20.
Magyarországi premier: 2006. november 9.

Az ismert komikus, Albert Brooks Washingtonba utazik, ahol a színészből politikussá avanzsált Fred Dalton Thompson különös diplomáciai feladatot ajánl neki. Pakisztánba és Indiába kéne utaznia abból a célból, hogy kiderítse: hogyan lehet megnevettetni a térség több mint 300 millió muzulmánját! A kormány csupán egy 500 oldalas beszámolót kér cserébe, és mivel nem tud ellenállni a kilátásba helyezett kitüntetésnek, Brooks elvállalja a feladatot.

Bájos asszisztensnője és két kormányügynök társaságában érkezik meg Indiába. Szinte egyből nekilát az emberek kifaggatásának, ám nagy bánatára kevesen adnak használható választ az “Ön min nevet?”-kérdésre. Főhősünk nemsokára újabb fájó felfedezésre jut - se Indiában, se Pakisztánban nincs olyan klub, ahol komikusok lépnek fel.

Megszületik hát a nagy ötlet, és saját dumaszínházat hoz létre Új-Delhiben, azt remélve, hogy a show-val letudhatja küldetése nagy részét. Természetesen semmi sem úgy alakul, ahogy gondolta. Nem csügged, tovább folytatja útját, mely a Taj Mahalt és egy meg nem nevezhető, pakisztáni hegyekben található titkos helyszínt is érint!

Hogy a muzulmánokat sikerül-e végül mosolyra fakasztania, az egyelőre legyen titok, ám az garantált, hogy mi egy percig sem fogunk unatkozni az elmúlt évek egyik legbátrabb amerikai vígjátékán!

Rendezte:
Albert Brooks

Forgatókönyv:
Albert Brooks

Operatőr:
Thomas E. Ackerman

Vágó:
Anita Brandt-Burgoyne

Zene:
Michael Giacchino

Szereplők:
Albert Brooks, Sheetal Sheth, Penny Marshall, Fred Dalton Thompson

Műfaj:
dráma, vígjáték

Játékidő:
98 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Kintop Pictures, Shangri-La Ent., Seventh Picture Prod.

Hazai moziforgalmazó:
Paradigma Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2006. november 13.

"A mozit elnézve (hogy ne legyünk igazságtalanok: pár kivételtől eltekintve) ezen nem hogy a muszlimok, de mi, európai nézők sem röhögünk. Ez egy ránézésre is fáradt művész fáradt és fárasztó filmje. A fáradtság leginkább a forgatókönyvíró Al Brooks hibája: a Muszlimok második fele gyakorlatilag élvezhetetlen, ezt pedig egy buta, összecsapott befejezéssel "koronázza meg" polihisztorunk."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek