Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Amikor megállt a Föld

The Day the Earth Stood Still

40% / 2 szerkesztő
22% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2008. december 11.
Magyarországi premier: 2008. december 11.

Nem vagyunk egyedül. Az univerzum távoli lakói akkor is ismernek és figyelnek minket, ha nem érzékeljük. És meg is van a véleményük rólunk. Klaatu (Keanu Reeves) meg akarja menteni a Földet. Hatalmas űrhajója a Central Parkban landol, onnan közli tervit az ijedt és meghökkent világgal: kiirt mindent, hogy azután újra benépesítse bolygónkat a most élő fajok klónjaival - kivéve az embereket, akik felelősek világuk egyre romló állapotáért, veszélyesek, és ezért nincs helyük az újraformált természetben.

Az idegen robotjai meg is kezdik a teljes nagytakarítást: New York egyre újabb részei vállnak semmivé. Sem katonák, sem tudósok nem képesek megállítani a jó szándékú pusztítást. Egyvalaki azonban mégis a jövevény közelébe férkőzik. Ő (Jennifer Connelly) az emberiség utolsó esélye.

A 4 Oscar-díjas Robert Wise (West Side Story, A muzsika hangja, Az Androméda törzs) által rendezett, eredeti, 1951-es film remake-je.

Rendezte:
Scott Derrickson

Forgatókönyv:
David Scarpa

Operatőr:
David Tattersall

Vágó:
Wayne Wahrman

Zene:
Tyler Bates

Szereplők:
Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jaden Smith, Kathy Bates, Jon Hamm, John Cleese, James Hong, Brandon T. Jackson

Műfaj:
sci-fi, akció

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2008. december 23.

"Derrickson filmje végig téttelen marad, az első pillanattól kezdve nem lehet kérdéses, hogy vajon mi lesz planétánk sorsa a „directed by” felirat feltűnése előtt. Onnantól pedig, amikor nyilvánvalóvá válik, hogy az akciót egyfajta moralitásjátékká cseréli, s hogy egyetlen tétje az lesz, meg tudja-e győzni szexi anyuka jófej ufót a világvége elnapolásáról, döglesztő unalomba fullad. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek