Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Amerika kommandó: Világrendőrség

Team America: World Police

Nem láttuk.
50% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. október 11. - Hollywood
Amerikai premier: 2004. október 15.
Magyarországi premier: 2005. február 24.
Magyarországi DVD premier: 2005. május 31.

A történet szerint a világ biztonságáért felelős különleges alakulat, az Amerika Kommandó arról értesül, hogy egy hataloméhes diktátor tömegpusztító fegyvereket akar eladni terroristáknak. A hősök elindulnak, hogy akár életük árán is megmentsék a világot.
Annak érdekében, hogy beférkőzhessenek a terroristák hálózatába, az Amerika Kommandó sorai közé fogadja Gary Johnstont (Trey Parker hangján), a Broadway szépreményű ifjú csillagát. Bár Gary kezdetben nem akarja feláldozni ígéretes karrierjét, sikerül őt meggyőzni, hogy színészi képességeit magasabb cél érdekében kell kamatoztatnia.

Az Amerika Kommandó tagjainak segítségével Gary belopózik egy fegyverkereskedő rejtekhelyére, ahol konstatálja, hogy a terroristák már hozzá is kezdtek tervük megvalósításához. Az Amerika Kommandó az egyiptomi piramisoktól a Panama-csatornán át egészen az eszelős diktátor, Kim Dzsong Il palotájáig elkeseredett küzdelmet folytat, hogy megóvja a világot a végpusztulástól.

Matt Stone és Trey Parker nagy dobásra készültek: le szerették volna forgatni a Holnapután bábfilmes változatát, kiparodizálva Emmerich pátoszi beállításait, “hihetetlenül” erős karaktereit, hazafias monológjait, de aztán a jogi következmények miatt az utolsó pillanatban elálltak tervüktől. Ám a bábok ötletét nem vetették el. A South Park alkotói úgy gondolták, ők is csatlakoznak a jelen kor politika-ellenes filmjeinek egyre növekvő táborába, így elkészítették a sajátjukat, marionett-bábokkal a főszerepben. Az immáron két éve készülő mozit az alkotók terve szerint az amerikai elnökválasztás előtt három héttel mutatják be, melynek - Michael Moore Fahrenheit 9/11 c. dokuja mellett - nem titkoltan az a célja, hogy befolyásolja a voksolás kimenetelét.

Ő is egy bábfigura a filmben, Alec Baldwin, Sean Penn, George Clooney, Liv Tyler, Tim Robbins, Susan Sarandon, Martin Sheen, Michael Moore és még sok más híres “nagyágyúval” egyetemben. A filmnek az Amerikai Mozgóképszövetség “csak 16 éven felülieknek” besorolást adott a marionettfigurák durva és nemiséggel kapcsolatos humora, a gyakori erőszakos jelenetek, valamint a bábukat érő állandó verbális, szexuális és fizikai zaklatás miatt.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: crayne

Rendezte:
Trey Parker, Matt Stone

Forgatókönyv:
Trey Parker, Matt Stone, Pam Brady

Operatőr:
Bill Pope

Vágó:
Tom Vogt

Zene:
Marc Shaiman

Szereplők:
Maurice LaMarche (eredeti hang), Trey Parker (hang), Elle Russ (hang), Stanley G. Sawicki (hang), Matt Stone (hang), Kristen Miller (hang), Masasa (hang), Daran Norris (hang), Phil Hendrie (hang)

Műfaj:
szatíra, vígjáték, akció, kaland, politikai

Ország:
amerikai

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek