Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Amerika kedvencei

America's Sweethearts

Nem láttuk.
50% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2001. július 20.
Magyarországi premier: 2001. november 22.
Magyarországi DVD premier: 2002. május 28.

Hollywood olykor kíméletlenül bánik csillagaival. Kiveszi a Párkák kezéből kedvencei életének fonalát, és addig bontja, csomózza, kuszálja a szálakat, míg a maga és a közönség kedvére való sorsot nem formál belőlük. Persze a sztárok többsége előnyös alkut köt a filmipar ördögével. Így van ez Gwen Harrisonnal (Catherine Zeta-Jones) és férjével, Eddie Thomasszal (John Cusack) is, akik a mindenkori hollywoodi álompárt testesítik meg.

Ám a látszat közel sem felel meg a valóságnak: a színfalak mögött már régen nem szerelem, hanem dörgő vihar dúl kettejük között. A féltékenység, az irigység és az állandó veszekedések hullámainak lecsendesítésére két önfeláldozó ember rendeltetett: a filmsztárok ügynöke, Lee Phillips (Billy Crystal) és Kiki Harrison (Julia Roberts), a nárcisztikus Gwen testvére és egyben személyi asszisztense. Kikinek és Lee-nek mindent latba kell vetnie, hogy rábírja a sztárokat, még egyetlen estére, utolsó közös filmjük bemutatójára enyhüljenek meg egymás iránt, s legalább a nyilvánosság előtt játsszák el a turbékoló galambpárt.

Feladatuk azonban korántsem egyszerű, mert meg kell küzdeniük a hiú és akaratos díva szeszélyeivel, helyre kell hozniuk a még mindig szerelmes exférj ballépéseiből származó galibákat, és félre kell állítaniuk az útból a kissé otromba spanyol macsót, Gwen új szeretőjét, Hectort (Hank Azaria). S a fordulat csak ekkor következik be: Kiki egyszerre szemben találja magát Eddie bánatos-szelíd tekintetével, s a világ forogni kezd vele.

Az ezúttal rendezésre vállalkozó producer, Joe Roth 48 millió dollárból, álomszerű szereplőgárdával készült filmje bár zajos kritikai sikert nem aratott, a mozipénztáraknál nagyot kaszált, és a 93 millió dolláros amerikai összbevétel az előállítási költségek dupla megtérülését jelentette.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Joe Roth

Forgatókönyv:
Billy Crystal és Peter Tolan

Operatőr:
Phedon Papamichael

Vágó:
Stephen A. Rotter

Zene:
James Newton Howard

Szereplők:
Billy Crystal, John Cusack, Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, Alan Arkin, Hank Azaria, Stanley Tucci, Christopher Walken, Seth Green

Műfaj:
vígjáték, romantikus

Játékidő:
102 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures, Revolution Studios

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek